Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom Mastodon og mammut

Pattedyr er dyr som besitter hår, er luft å puste, og har brystkjertlene og svette kjertler hos pattedyr arter er delt inn i to klasser: Prototheria ( egg lag) og Theria som består av de marsupials og placentals.
placentals er pattedyr som har en morkake som mater ungene sine mens de fortsatt i livmoren av mødrene. mennesker og de fleste dyr er placentals, inkludert elefanter, som er nært beslektet og ligner to utryddet pattedyr, de mastodons og mammuter.
Mastodons var en stor, tusked pattedyrarter av dyret slekten Mammut som eksisterte fram til ca 11000 år siden. De streifet de gamle prærien i Asia, Afrika, Europa, Sentral-Amerika og Nord -Amerika. den tidligste fossile ble oppdaget i den demokratiske republikken Kongo, selv om noen har også blitt funnet i England, Nederland, Hellas, Romania, Sentral-Amerika og Nord-Amerika
Mastodons var nettlesere. de matet på bladverket og bladene på trærne. tennene var kjegle formet og sløv som var egnet til å spise og tygge løvverk. Deres støttenner var korte og slanke som buede oppover. Skallen var flat og stor, og hodene ble plassert bare noen få inches fra deres stamnett og ikke stå oppreist. De var også kortere og lettere enn den andre utdødde, store pattedyr, mammuten. mammuter var mer nært knyttet til den moderne elefanten. de tilhørte slekten Mammuthus og Elephantidae familie. de bodde noen 4. 8 millioner yeas siden og ble utryddet noen 4500 år siden. Deres støttenner var lang, tykk, og buet. Hos noen arter hadde de et dekke av langt hår. Hodene var oppreist og var det høyeste punktet på kroppen sin motsetning at de mastodons '.
De var store, måler opp til fem meter. i høyden og veier minst åtte tonn mammuter var grazers, de matet på gresset, alger, og urter de hadde høy kronet tenner som var ideelt for å spise gress og andre lavtliggende planter. de hadde den samme sosiale struktur som den moderne afrikanske og asiatiske elefanter, som lever i flokker som ble ledet av en matriark eller kvinnelig elefant. De okser, derimot, bodde alene og noen ganger dannet løse grupper når de modnes.
Ordet Mastodon ble brukt av franske naturforskeren Georges Leopole Chretien Frederic Dagobert å referere til brystvorten-lignende anslag fra den utdødde mammal tenner. det ble avledet fra det greske ordet mastos betyr bryst og odont betydning tenner.
ordet mammuten, derimot, kom fra det russiske ordet mamot mening jorden der restene av utdødde pattedyr ble funnet tidlig på 1700-tallet. Det kom til å referere til dyrets store størrelsen i de tidlige 1800-tallet
Oppsummering :
1. Mastodon var en stor, tusked pattedyret som ble utryddet 11. 000 år siden, mens mammuten var også en stor, tusked pattedyret som ble utryddet 4. 500 år siden.
2. mammuten var større og tyngre enn Mastodon.
tre. Noen arter av mammuten hadde langt hår, mens mastodons ikke gjorde det.
4. mammuten var tettere knyttet til den moderne elefanten.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------