Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom kvinnelige og mannlige bekken bekken

bekkenet er den delen av kroppen som forbinder bagasjerommet, overkroppen, til bena eller nedre ekstremiteter. Det er også der de reproduktive organer og deler av den små og store innvollene ligger bekkenet har tre bein : (1). hip bein, som er delt inn i venstre og høyre delene som sikring som vi vokser opp, neste er den nedre del av ryggraden som er (2 ) sacrum som består av fem ben som er sammenføyd, og ( 3 ) halebenet. Bare kunnskap om forskjellene mellom kvinnelige og mannlige bekken er svært viktig, spesielt hos kvinner, som er som håper å bli mødre i nær fremtid. Bekken symmetri er en av de viktigste faktorene vurderes under fødsel, enten levert gjennom en normal spontan vaginal fødsel ( NSVD ) eller keisersnitt fordi den fungerer som passasje til fosteret.
det er mange forskjeller mellom en mannlig bekken og en kvinnelig bekken i form av struktur og funksjon. En mannlig bekken er mindre og smalere i naturen som er utformet for å støtte en tung kroppsbygning og en sterkere muskel struktur mens en kvinnelig bekken er bredere og romsligere og hovedsakelig tjener til formålet i fruktbar.
Det er mange kjennetegn som skiller en mannlig bekken fra en kvinnelig bekken. Den mannlige bekken ben er tyngre, høyere, og mye tykkere enn en kvinnelig bekken som er tynnere og tettere. bekkenet består av to smeltet hip bein også kjent som coxal bein, coccyx og sacrum. De hip bein består av 3 bein : Den illium, pubis, og ischium Disse tre bein smelter sammen til en hip bein Når disse to hip bein er smeltet, danner de en skam bue som skiller. fra en mannlig bekken og en kvinnelig bekken. kjønnshår buen er den definerende karakteristikk mellom de to pelvises. i en mannlig bekken, er det v- formet, mens i den kvinnelige kjønnshår buen er bredere. den distale delen av ryggraden er sacrum og halebenet.
i en mannlig bekken, er coccyx anslått innover og urokkelig i forhold til en kvinnelig bekken som er fleksibel og rettere som hjelper kvinner i leveransen. Den kvinnelige sacrum er bredere, kortere, og har mindre kurver. Dermed gir det mer plass i bukhulen i forhold til en hannens som har en lengre og smalere sacrum. Bekkenet er koblet til bein i underekstremiteter særlig femur. femur er festet til acetabulum som ligger ved bekken. Det acetabulum har en svært betydelig forskjell mellom en mannlig og kvinnelig bekken. En mannlig acetabulum er mye større enn en kvinnelig acetabulum. sciatic hakk i den kvinnelige bekken er bredere enn en mannlig bekken. Den bekken innløp i en kvinnelig bekken er litt oval i form mens en mannlig bekken har et hjerteformet bekken innløp. Avgjøre type og egenskaper av en bekken er svært viktig spesielt under graviditet og fødsel. For å være kjent med hvilken type eller egenskapene til bekken en person kan ha, er det et must å oppsøke lege og få den vist for å oppdage unormale i bekkenet, spesielt bekken innløpet der fosteret må passere for å ha en trygg og ukomplisert levering.
SAMMENDRAG :
Funksjon
1 En mannlig bekken er utformet for å støtte en tung kroppsbygning og en sterkere muskel struktur mens en kvinnelig bekken hovedsakelig tjener til formålet i fruktbar.
Struktur
1. En mannlig bekken er mindre og smalere mens en kvinnelig bekken er bredere og romsligere
2 En mannlig bekkenbeinet er tyngre,. høyere, og mye tykkere mens en kvinnelig bekken ben er tynnere og tettere.
tre. En mannlig bekken har en v- formet kjønnshår bue mens en kvinnelig bekken har en kjønnshår bue som er bredere.
4. En mannlig bekken " halebenet anslås innover og fast mens en kvinnelig bekken har en fleksibel og rettere halebenet.
fem. En mannlig bekken har en lengre og smalere sacrum mens en kvinnelig bekken har en sacrum som er bredere, kortere og mindre buet.
6. En mannlig bekken har en acetabulum som er større, mens en kvinnelig bekken har en mindre en.
7 En mannlig bekken har en smalere sciatic hakk mens en kvinnelig bekken har et bredere sciatic hakk
8 En mannlig bekken har et hjerteformet bekken innløpet. mens en kvinnelig bekken har et bekken vik som er litt oval i formen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------