Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom føflekker og vorter

Hudsykdommer som er tilstede ved fødselen er tilgivende som fødselsmerker og føflekker. Men dette bør ikke tas for gitt ettersom disse kan være kreft. Noen hudsykdommer ikke medfødt og garanterer nærmere vurdering som vorter som dette kan spre seg til andre deler av kroppen og kan spre seg til andre mennesker.
så vi har føflekker og vorter. Hva kan være forskjellene?
Vår hudens farge bestemmes av hva du kaller melanocytter. melanocytter gi huden farge av en privatperson. Jo flere melanocytter du har, jo mørkere huden farge og vice versa. Personer som er sagt å ha flere melanocyttene er på et redusert sats på å få kreft i motsetning til den hvite som har mindre melanocytter. Er Melanocytter ansvarlig for veksten av føflekker på hudens overflate. på den annen side er HPV eller humant papillomavirus, den utløsende agent for vorter.
mye av befolkningen har muldvarper i ulike deler av kroppen. Noen har mer enn noen få. Moles vanligvis viser, og bryter ut i løpet av et barns voksende år og opp til ungdom alder. Man kan også ha det på en sistnevnte alder også. Føflekker kan starte som minutt prikker, og kan utvides til mer enn en centimeter i diameter. Utseendet er også forskjellig pluss teksturen av disse føflekker. The fargen er vanligvis mørk som sort eller brun. Noen er gule, kjøtt tone, eller rødlig i skyggen. Vorter, derimot, kommer i forskjellige former. Vorter også vanligvis vises på overflaten av hendene mens noen synes på fotsålene kalt plantar vorter. for overflaten av ansiktet og pannen, det er hva du kaller flate vorter som vanligvis vises på små barn. Det er også kjønnsvorter som er forårsaket hovedsakelig av HPV. Vorter er ikke- oval i utseende. Disse er hevet hud-totter som er i lys til mørk i fargen.
So for komplikasjoner av føflekker, er føflekker sies å være høyt korrelert med hudkreft som de medfødte føflekker som er store og uregelmessig i form. et annet faktum er at man er disponert for hudkreft hvis man har 50-100 føflekker på kroppen ifølge American Academy of Dermatology ( AAD ). Tegn på hudkreft omfatter utvidelse, mørkere, smerter, blødning, og betennelse i føflekken.
For komplikasjoner av vorter, med mindre du blir gnidd eller blir ripete, kan ubehag oppstå. for genital warts, kan dette spre seg og føre kreft i livmorhalsen eller vulva i nær fremtid. celleprøver er blir rådet for kvinner som har genital warts.
behandling av føflekker er gjennom visse fløte medisiner som en som er oppfunnet av en filippinsk vitenskapsmann. gjelder vorter, det er vorte fjerning, kremer, eller gjennom bruk av laser
Oppsummering :
en Føflekker er forårsaket av melanocyte formasjon på huden mens vortene er forårsaket av HPV.
2. Føflekker er vanligvis sirkulære og virker flat mens vortene er uregelmessig i størrelse og er oppvokst på huden.
tre. Komplikasjoner føflekker inkludere hudkreft mens vorter kan forårsake kreft i livmorhalsen eller vulva.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------