Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom føflekk og Vole

Både føflekker og voles er hage skadedyr som ødelegger hager og plener av mange huseiere. Men noen eiere finner det vanskelig å identifisere som er en føflekk, og som er en Vole.
Det første skillet mellom muldvarper og voles er at føflekker er pattedyr, de tilhører den familyTalpidae mens voles er gnagere som tilhører familien Cricetidae sine respektive dietter er også forskjellige føflekker er rovdyr ( meateaters. ) og vil spise ormer, maur, grubs, biller og insekter mens voles er planteetere, noe som betyr at de spiser planter over bakken. Som planteetere, fordi de fleste av anlegget skade i hagen eller plenen
En føflekk er mye større enn en Vole En muldvarp kan måle opp til 5-. 8 lang med en lang og spiss. snute, veldig små øyne, ingen eksterne ører, muskuløse forben, og tungt klorte føtter En muldvarp i farging varierer fra mørk grå til svart på den annen side er voles måles opp til 3-. 5 lange med en lager build, butt nese, små øyne, kort hale, små ører og skarpe, synlig, fortennene. fargen er enten grå eller brun. Muldvarpen er aktiv hele året mens Vole foretrekker å gjøre det meste av sin skade i vinter når snøen dekker sine spor Muldvarpen graver to typer tunneler : En overflate fôring tunnel og dypere koble tunneler mens Vole bare graver overflaten tunneler med et større antall i forhold til en føflekk -tallet.
Føflekker er ensomme skapninger og ikke samhandle med hverandre hvis de trenger for å avle mens voles kan nå en høy befolkning fordi de formerer seg raskt, leve lukke sammen som kolonier som strekker seg opp til 300 medlemmer. Også føflekker bare gjengi en gang i året og produserer 03:57 avkom, en lavere sammenlignet med fødselsrate på voles.
Voles er skapninger som tilbringer mesteparten av sin tid over bakken mens føflekker ofte som jordas mørk undergrunnen. skaden forårsaket av føflekker fører til mange hull og tunneler fører til løsning av jord og utsette plantene til sykdommen mens voles spise plantene som vokser i jorda selv som fører til en mangel på og skade på vegetasjon.
Summary :
en. En føflekk er klassifisert som et pattedyr ( som medlem av familien Talpidae ) mens en Vole er kategorisert som en gnager (fra familien Cricetidae ).
To. Den diett av en føflekk er annerledes fra en Vole. En føflekk er en kjøtteter som spiser mark, insekter, maur og andre dyr mens voles er planteetere som spiser plantene på bakken.
tre. muldvarpen er. også fysisk større enn Vole En typisk måling av en føflekk er 5-8 lenge det Vole er eneste 3-5 lang Andre fysiske egenskapene også formidle forskjellene. Føflekken farge er vanligvis svart mens Vole har grå eller brun. Moles også idrett store klør og muskuløse forben for graving mens voles er umiskjennelig for sine store, synlige tenner. Den eneste likheten om deres utseende er deres lille øynene.
4. muldvarpen er på farten i 365 dager i året mens Vole er mer spesielt aktiv om vinteren.
5. Føflekker har to typer tunneler mens Vole har bare ett slag.
6. føflekker er typiske ensomme skapninger mens voles er mer sosial. Føflekker bare samhandle for avl mens voles ha interaksjoner av ulike grunner.
7. Befolkningen mellom de to artene er også relativt forskjellig. Føflekker har en mindre befolkning fordi den bare produserer en begrenset antall avkom i en bestemt del av året. En annen faktor er den føflekken sin ensomme livsstil. på den annen side, voles er mer tallrike, siden de kan reprodusere når som helst og samhandle mer med fremtidige kompiser.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------