Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom alveolene og alveolar sac

Likene av levende organismer er bygd opp av komplekse systemer. Planter har en rot-og-skyt- system mens dyr har fordøyelsessystemet, hjerte, lymfatisk, muskel-, nerve-, reproduktiv, bein, integumentary, og respiratoriske systemer.
luftveiene hos dyr hjelper dem puste. Amfibier som frosker, puster gjennom huden, og fisk har gjeller. Pattedyr, som mann, puste gjennom luftveiene som består av munn, nese, svelg, luftrør og lunger.
Mennesker tar inn luft gjennom munnen og nese. Det passerer gjennom svelget og luftrøret før den når lungene. Man bare trenger oksygen, og fordi den luften som han tar i er sammensatt av andre gasser som karbondioksid, må den bli behandlet slik at kroppen kan ta i bare oksygen og kast karbondioksid.
Dette gjøres i lungene særlig i de luftblærer kalt alveolære sacs. alveolære sekker danner slutten av små alveolære kanaler som er den puste luftveiene fylle lungene. Disse luftveiene eller rør dele og danne to eller tre alveolære sekker på slutten.
Det er i de alveolære sekker der utvekslingen av oksygen og karbondioksid foregår. Det er tynnvegget og er rik på blodkar. den er dannet av en gruppe eller klynge av alveolene, og det er der alveolene kommuniserer. det er om lag 700 millioner aveoli i de menneskelige lungene. de består av et lag membranous vev eller epitelial lag og ekstracellulær matrix som er vedlagt i kapillærene. Alveolene er laget av kollagen og elastiske fibre som tillater dem å bli strukket når luften blir tatt inn og krympe tilbake som karbondioksid blir utvist
De er eksepsjonelt brukt i pattedyr lunger. Andre virveldyr bruke en helt annen nettverk. alveolene utgivelsen av karbondioksid som blodet bærer dem mens blodet tar oksygen fra alveolene for transport til cellene i kroppen.
ordet alveoler er flertallsform av alveolus, et ord som ble avledet fra latin som betyr lite hulrom og Proto- indoeuropeisk ord aulo som betyr hull eller hulrom og fra det greske ordet aulos som betyr rør eller rør.
Oppsummering :
en Alveolene er sammensatt av epiteliale lag og ekstracellulær matrix vedlagt i kapillærene mens alveolære sacs er de distale endene av alveolære kanaler
to. alveolene sacs er dannet av en gruppe eller klynge av alveolene, og det er der hvor de kommuniserer mens alveolene består av kollagen og elastiske fibre.
tre. alveolene prosessen gassene som blod karies til lungene utvise karbondioksid og la blodet transportere oksygen til cellene i kroppen mens den er i de alveolære sacs hvor dette foregår.
4. Ordet alveolus kommer fra det latinske ordet for lite hulrom mens begrepet alveolære sacs er avledet fra det samme ordet og brukes til å referere til posen der alveoler er lokalisert.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------