Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom Celsius og Kelvin

er Celsius og Kelvin to enheter for å måle temperatur. I den vitenskapelige verden, disse to hjelp av kalibrering er svært viktig. Faktisk besitter de eiendommelige likheter som kan være årsaken til forvirring mellom dem. Likevel, de har også svært forskjellige egenskaper som brukes i praktisk bruk i mange fagfelt eller bransje.
fremst ble Celsius system utviklet av Anders Celsius tilbake i 1742. Inntil 1954 ble Celsius bare beskrives med kokende ( 100A ° C ) og frysing ( 0A ° C) punkter av vann ( under standard betingelser atmosfærisk trykk ). Dette var tilfellet på grunn av sin bekvemmelighet i kalibrering instrumenter for temperatur måling som vanlig termometer, termoelement, og Boyles apparatet.
Men innlegget 1954 har Celsius fått en ny definisjon ved å inkludere variabler av vannet trippelpunktet og begrepet det absolutte nullpunkt. med hensyn til det absolutte nullpunkt, er det faktisk nettopp på -273. 15A ° C mens trippelpunktet er ved 0. 01A ° C. Ironisk nok er den første en fortsatt den klassiske definisjonen av Celsius blir undervist i mange læresteder i dag. Derimot var det Kelvin laget til ære for Sir William Thomson Baron Kelvin. Han var den som foreslo at det burde være et annet system med samme størrelse enhet som Celsius, men forskjellig i å beskrive 0 grader som absolutte nullpunkt ( ikke under standard atmosfæriske påvirkninger eller hvor saken er viser ingen entropi-en uoppnåelig temperatur i virkeligheten ). med dette er Kelvin en absolutt temperatur måling skala
dette er også trolig den grunnen til at det kan lett bli innarbeidet på alle typer matematisk ligning ha variabler av temperatur. Ved Celsius, må du først konvertere det til Kelvin for at det skal være aktuelt. Med hensyn til konvertering, er det ganske enkelt, egentlig. Bare legg 273. 15 til Celsius verdi hvis du ønsker å konvertere den til Kelvin (K=Â ° C + 273. 15) mens trekker den samme konstant fra den gitte verdien av Kelvin å konvertere den til Celsius ( Â ° C=K? 273. 15 ).
The Kelvin skalaen bruker absolutt null og trippel punkt i sin definisjon som er grunnen til at de har lignende enhet tiltak med Celsius. med dette kan det bare være sagt at -273. 15A ° C er lik 0 K mens 0A ° C er lik -273. 15 K. Hvis du forsiktig ser på forholdet deres, vil du innse at det laveste punktet oppnåelig i en Kelvin skala vil være. null som det vil være noen negative temperaturer i denne typen system med dette er 0 Kelvin egentlig null og det er ingen kaldere temperatur under at i motsetning til i Celsius
Oppsummering :
1. Kelvin er en mer absolutt temperatur måle system i forhold til Celsius skalaen.
to. grunn av sin absolutte karakter, kan Kelvin lett brukes sammen med enhver matematisk notasjon som innebærer temperatur.
tre. Det er ingen negative verdier i Kelvin system av temperatur måling.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------