Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom OxyContin og percocet

Smerte er en del av våre liv. Det finnes ulike typer smerte. Noen ganger er det følelsesmessig smerte som kan gjøre oss deprimerte stund. Det er også fysisk smerte som de fleste av oss ønsker ikke å føle. Men vi kan ikke kontrollere hvordan kroppen fungerer som smerte er en del av å være menneske.
Enkelte sykdommer vil la folk opplever smerte. En av disse er kreft. de fleste kreftformer i terminale stadiene krever smerte intervensjon som pasienter opplever uutholdelig smerte fra sin sykdom. Så farmasøytiske selskaper har utviklet medisiner for moderat til alvorlige, kroniske smertestillende medikamenter. Et eksempel på disse er Oxycontin og Percocet.
Oxycontin og Percocet er legemidler som inneholder Oxycodone, en opioid medikament, som brukes å lindre smerte. Andre eksempler på opioider er morfin, heroin og kodein.
Oxycontin og Percocet er merkenavn på generisk legemiddel oksykodon. Oxycodone ble først utviklet i 1916 i Tyskland.
Oxycontin og Percocet er både nyttig i å lindre smerte. Men, det varierer i lengde. Oxycontin kan vare opptil 12 timer, mens Percocet kan bare vare i opptil 5 timer. Så det gjelder frekvens, bør Percocet tas mer enn Oxycontin døgnet rundt for å lindre smerte mens Oxycontin kan gis to ganger om dagen bare fordi dens virkninger varer i 12 timer. Percocet inneholder paracetamol eller Paracet, men Oxycontin har ikke noe av ingrediensen. paracetamol er et febernedsettende og smertestillende. Oxycontin, derimot, inneholder ren Oxycodone gjør det varer lenger enn Percocet.
Oxycontin er tilgjengelig i 10, 20, 40 eller 80 mg. av oksykodon. Percocet er tilgjengelig i to. 5, 5, 7. 5, og 10 mg. doser.
Oxycontin er produsert av Purdue Pharma mens Percocet er produsert av Endo Pharmaceuticals. Percocet blir bedt om å bli fjernet fra markedet av FDA i 2009 på grunn av den høye økningen av dødsfall i menneskene som bruker det primært til leverskader på grunn av paracetamol komponenten. Et høyt inntak av paracetamol anses hepatotoksisk eller meget giftig for leveren. Percocet gis til å håndtere moderat til alvorlig eller akutt smerte bare. Oxycontin kan gis for kroniske smerter som er moderat til alvorlig fordi den ikke har paracetamol.
Bivirkningene av både narkotika er bare det samme, for eksempel; lykke eller euhoria, hukommelsestap, tretthet, kvalme, hodepine, blant annet disse legemidlene skal koniske for tilbaketrekning det bør ikke avsluttes brått da det kan føre til abstinenssymptomer syndromer.
Oppsummering :
en Oxycontin og Percocet er merkenavn på generisk legemiddel oksykodon.
to. Oxycontin inneholder ren Oxycodone mens Percocet også inneholder paracetamol.
tre. Oxycontin varer i 12 timer mens Percocet varer i bare 5 timer.
4. Oxycontin er produsert av Purdue Pharma mens Percocet er produsert av Endo Pharmaceuticals.
fem. Oxycontin er tilgjengelig i 10, 20, 40 eller 80 mg. av Oxycodone. Percocet er tilgjengelig i to 5, 5, 7 5 og 10 mg doser
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------