Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom Holstein og brun sveitsiske

Brown sveitsiske og Holstein er to av de mest kjente raser i verden. Selv om det finnes omtrent 800 ulike raser eller mer, er det disse to som gjør den til toppen av listen på grunn av deres sidestykke melkeproduksjonen per år. Så de er mye etterspurt blant oppdrettere og meieriprodukter eiere likt. Holstein og Brown sveitsiske faktisk kom fra Europa.
opprinnelse i Nederland er Holstein ku den beste kua i form av meieriprodukter eller melkeproduksjon. Også kjent som Friesian eller Holstein-frisiske storfe, er det større i størrelse i forhold til andre kyr, og kjennetegnes ved sine distinkte svart- hvite flekker. Noen av dem kan ha en rødlig eller brunlig farge, samt selv dette er ganske sjelden. Videre kan det veie opp til 580 kg. derimot kommer Brown sveitsiske kyr rasen fra det sveitsiske alper ( Sveits ). grunn av sin opprinnelig barske klimaet, de har lært å tilpasse seg sine omgivelser som klima kan komme til en meget ekstrem grad. Det er også ganske stor likhet med Holstein storfe, men det har ører som ser buntmaker enn de Holsteins. Mange storfe oppdrettere elsker å avle Brown sveitsiske storfe på grunn av sin letthet i oppdrett. Dette er fordi de er ikke den følsomme typen motsetning til Holsteins. de synes også vennligere, mer føyelig, og er lettere å håndtere. ha noen andre spesielle krav til oppdrettsvirksomhet, har denne rasen nå blitt den øverste storfe rasen i form av årlige melkeproduksjonen. Fysisk har denne rasen en lysere hudfarge som vanligvis synes å være brun eller sølv.
De to raser, bortsett fra forskjellen i farger, også variere i størrelse fordi Holsteins er generelt større og tyngre enn de fleste Brown sveitsiske storfe. Holstein er også nummer én storfe i form av melkeproduksjon fordi det har en årlig akkumulert produksjon på 23. 000 kg. per år i motsetning til de 20. 000 kg. årlig avkastning for Brown sveitsiske. sistnevntes melk også en tendens til å ha mer smør innhold.
Oppsummering :
en A Holstein er større og tyngre enn de Brown sveitsiske storfe.
to. En Holstein er generelt preget av sine svart- hvite flekker mens Brown sveitsiske sølvglinsende eller lys brun i utseende.
3. Brun sveitsiske storfe tendens å ha buntmaker ører.
4. Holstein kommer fra Nederland, mens Brown sveitsiske hyller fra Sveits.
fem. Holstein er nummer én storfe i termer av melkeproduksjonen mens Brown sveitsiske eneste stedene andre.
6. The Brown sveitsiske ' melk har mer smør (4 % ) enn Holsteins (3. 7 % ).
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------