Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom klorofyll og kloroplaster

Klorofyll og kloroplaster er begge funnet i planter. Blir Begge eiendommene begynner med prefikset klor som er gresk for grønt. Det er imidlertid små, men viktige forskjeller mellom de to.
for eksempel er klorofyll en viktig del for fotosyntese det er egentlig en plante molekyl som spiller en viktig rolle i å mikse og skape anleggets mat i prosessen som kalles fotosyntesen fotosyntesen skjer når vann. fra anleggets røtter, luft fra anlegget stomata, og sollys fra klorofyll alle sammen og bland sammen for å skape mat. Alle disse råvarene er omgjort til en kjemisk prosess og resultat inn i noe nytt. Klorofyll absorberer sollys fra miljøet og bruker som lys energi under konvertering både karbondioksid og vann til oksygen og en glukose form. Mens denne prosessen kalles fotosyntesen foregår, produserer klorofyll energien i oppbyggingen av sukkerholdige karbohydrater som videreutvikler anlegget i sin vekst og utvikling. klorofyll og hele fotosyntesen er omsluttet inne en organeller som kalles en kloroplast.
Klorofyll er også et pigment som gir den grønne fargen i planter. Siden klorofyll er en lett-absorberende pigmentet absorberer det både rødt og blått lys av det hvite lysspekteret og reflekterer tilbake på grønt lys, Dette er grunnen til at de menneskelige øyne ser grønt i planter
den har også to typer: klorofyll A og klorofyll B imidlertid ikke klorofyll ikke vare for lenge. i høst eller vinter månedene, plantene, spesielt blader, slår farge fra grønn til nyanser av gylden, brun, rød og burgunder. Dette skjer på grunn av mangel på klorofyll igjen i plantene eller blader. Den klorofyll, det grønne pigmentet, er tapt mens andre pigmenter i plantene blir synlig. Disse pigmentene kalles karotenoider.
Siden klorofyll også inneholder karotenoider, pigmenter av rød og gul kan også bli funnet i planter. karotenoider er også pigmenter ofte finnes i frukt og blomster. for eksempel gulrøtter og tomater får sin farge fra denne typen av pigment. De finnes også i anleggets bladene, men er skjult av Klorofyll i en bestemt tidsperiode. Når klorofyll slites av fra bladene, de karotenoider erstatte klorofyll som pigment i bladet slå den inn i ulike nyanser eller kombinasjon av rødt og gult.
På den annen side, kloroplaster er anlegget membraner eller organeller lokalisert i planteceller og andre organismer som utnytter fotosyntesen for å lage sin egen mat. kloroplaster er organeller som utfører prosessen med fotosyntese og området på hvor fotosyntesen foregår. de er også grønn i fargen på grunn til deres bruk av klorofyll og dens tilstedeværelse på membraner. Kloroplaster finnes vanligvis i anleggets blader i forhold til de andre delene av anlegget Det er ca hundre tusen kloroplaster i hver kvadratmillimeter av en plante blad
Oppsummering : En. Klorofyll er en lett-absorberende anlegget molekyl mens kloroplaster er anlegget organeller
2 Klorofyll baner vei for lyset å skape prosessen med fotosyntese, samtidig, er det de kloroplaster som organisere og gjennomføre hele prosessen.
tre. Klorofyll har to typer. Kloroplaster har ingen slag.
4. Klorofyll gjør den grønne pigmentet i planter mens kloroplaster er farget grønn på grunn av klorofyll.
Fem. Bortsett fra den grønne pigment, klorofyll har også karotenoider, som er røde og gule pigmenter. kloroplaster ikke produserer pigmenter i det hele tatt.
6. kloroplaster finnes i store konsentrasjoner i plantens blader. Klorofyll er funnet inne i kloroplaster
7 Klorofyll er en del av kloroplaster mens kloroplaster er en del av anlegget cellen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------