Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom glatt endoplasmatisk retikulum og grov endoplasmatiske retikulum

endoplasmatiske retikulum, eller ER, anses å være en organeller som komponerer de delene av cellen. Cellen er den funksjonell enhet av hver kropp. det kan være den minste enheten, men det er strukturen som alle organer i kroppen består av, og uten det systemer i kroppen ikke vil ha sine funksjoner og strukturer eR består av en kommuniserende nettverk av tubuli, cisternae, og blemmer og kan sees i eukaryote typer celler. En eukaryot celle er omgitt av en membran og har en klar bundet kjerne. Den har to typer, den glatte endoplasmatiske retikulum, eller SER, og Rough endoplasmatiske retikulum eller RER. Begge deler den samme betydning i cellenes funksjon.
den største forskjellen mellom SER og RER er i strukturen Rough endoplasmatiske retikulum er den type eR som består av en grov overflate og utseende Dette skyldes det faktum at. den har en nagle av ribosomer som gir RER den grove FA ? ade mens glatt endoplasmatisk retikulum ikke har denne slags struktur integrert i det som gir den glatt finer at det besitter. De ribosomer faktisk ikke permanent fester seg til Rough endoplasmatiske retikulum. Derfor legger de til RER under proteinsyntesen. Å undertype av ER er Sarcoplasmic retikulum. Det er en type av glatt endoplasmatiske retikulum som ligger i tverrstripet og glatt muskulatur. SER, derimot, har evnen til å transportere produserte proteiner til andre deler av cellen og utenfor cellen.
Siden RER har ribosomer som syntetisere protein, den har også evnen til å produsere insulin i tilfelle av bukspyttkjertelen celler for hvite blodceller eller leukocytter som er ansvarlig for dannelsen av antistoffer. Glatt endoplasmatisk retikulum har en liten del på akuttmottaket, men har en svært fremragende rolle i noen celler som binyrebarken, lever og muskler
RER produserer to typer proteiner. Aminosyrer og polypeptider fra cytosol som er interstitiell væske av cellen. den produserer protein for å gi substans til sekretoriske vesikler, Golgi organer, plante vakuoler og endosomes, lysosomer, og for seg selv mens den SER har flere funksjoner for de metabolske prosesser i kroppen ved forsyne overflaten locale for enzymet handlinger kan forekomme, og fungerer som lagringsplass arena for en rekke viktige enzymer.
På post- syntese av protein periode, tjener RER som kvalitetssjef. Det er ansvarlig for å kontrollere kvaliteten på proteinet det produserer, og i tilfeller at resultatene er defekt, og i så tilfelle den har kapasitet til å avvise uriktige folding makeup av proteiner. Alternativt er SER svært nyttig i narkotika avrusning. den reseptorer vedlegg på cellemembranen av proteiner og protein emballasje for transport er noen av de mange viktige faktorer SER. Det betyr ikke bare bare å levere protein, men det også regulerer det.
RER kan overføre den syntetiserte produktet, protein, til Golgi organer for videre utvikling fra stedet der protein vil bli distribuert til sin påkrevde. områder, og det hjelper lagre opp mineraler som kalsium omvendt, er SER strukturen ansvarlig for frigjørende kalsium under sammentrekning av muskler Oppsummering :
en endoplasmatiske retikulum, eller eR, har to typer ; glatt endoplasmatisk retikulum, eller SER, og Rough endoplasmatiske retikulum, eller RER. Begge har samme betydning i cellenes funksjon.
To. Den største forskjellen mellom SER og RER er i deres struktur. Rough endoplasmatiske retikulum er den type ER som består av en grov overflate og utseende mens glatt endoplasmatisk retikulum har ikke denne slags struktur integrert i det som gir den glatt finer at det besitter.
tre. RER har evnen til å produsere insulin i Ved bukspyttkjertelen celler og for hvite blodlegemer, eller leukocytter, og den er ansvarlig for dannelsen av antistoffer. Glatt endoplasmatisk retikulum har en liten del på akuttmottaket, men har en svært fremragende rolle i noen celler som binyrebarken, lever og muskler.
4. RER produserer protein for å gi substans til sekretoriske vesikler, Golgi organer, plante vakuoler og endosomes og lysosomer, og for seg selv mens den SER har flere funksjoner for de metabolske prosesser i kroppen.
5. på post- syntese av protein periode, den RER fungerer som kvalitetssjef. Alternativt er SER svært nyttig i narkotika avrusning.
6. RER hjelper lagre opp mineraler som kalsium. omvendt, er SER strukturen ansvarlig for frigjørende kalsium under sammentrekning av muskler.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------