Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom eggløsning og fruktbarhet

Alle levende organismer har evnen til å reprodusere og bære avkom som kan være identisk eller forskjellig fra foreldrene. Denne prosessen kalles reproduksjon og kan enten være aseksuell eller seksuell. Aseksuell reproduksjon er gjort ikke gjennom parring, men gjennom fisjon, spirende, og fragmentering.
Kjønnet formering skjer gjennom paring av de mannlige og kvinnelige medlemmer av eventuelle dyrearter. Det er dannelsen av en ny organisme og bruker de genetiske materialet av to organismer av motsatt kjønn. Vellykket seksuell reproduksjon kan bare oppnås dersom både mannlige og kvinnelige organismer er fruktbar i løpet av denne tiden.
Være fruktbar eller fruktbarhet er muligheten av organismer til å reprodusere og gi liv. Det er naturlig kraft av organismer å bli gravid og få avkom gjennom normal seksuell aktivitet. det er når en mann produserer modne sædceller og en kvinne produserer modne egg som når sammenføyes danner en annen organisme kalt embryo. det er mange faktorer som kan påvirke fruktbarhet, hvorav noen er : kultur, seksuell atferd, ernæring, livsstil, timing, og de seksuelle hormoner som frigjøres av hypofysen. Hormonelle sykluser i hanner og hunner indikere om mannen er oppegående og kan produsere sunn sperm og dersom kvinnen er fruktbar og klar for eggløsning.
Fruktbarhet i menn avtar med alderen fordi deres sædkvalitet gradvis minsker som de gamle men det avhenger også av volum samt sperm motilitet og morfologi. fruktbarhet hos kvinner når sitt høydepunkt i en alder av 22-26 spesielt i de få dagene før menstruasjonssyklusen. fruktbarheten periode av en kvinne vanligvis varer en eller to dager og skjer etter at egg eller egg slippes fra eggstokken. Når en kvinnes eggstokk produserer et modent egg og slipper den inn i egglederen til å bli befruktet, skjer eggløsningen.
Det er en prosess av en kvinnes menstruasjonssyklus hvori eggstokkfollikelen frigir et modent egg. den har tre faser : preovulatory fase som også er kjent som follikkelfasen, ovulatory fase, og postovulatory fase som også er kjent som lutealfasen
Eggløsning styres av hypothalamus og hypofysen som frigjør hormoner slike. som luteiniserende hormoner ( LH ) og follikkelstimulerende hormon ( FSH ). Eggløsning kan bestemmes av cervical væske som frigjøres som skal ligne eggehvite
Oppsummering :
En Fruktbarhet er muligheten av organismer til å reprodusere mens eggløsning er produksjon og utgivelse av et modent egg eller egg.
to. Fruktbarhet hos kvinner iler utbruddet av eggløsning, og da sammen med en viril mann, skjer befruktningen.
tre. for både menn og kvinner, er fruktbarheten på sitt høydepunkt i løpet av tidlig til sent 30-tallet mens eggløsning hos kvinner oppstår 10 til 16 dager før menstruasjon.
4. Fertility er når hormonene av organismer er modne og klare for reproduksjon mens eggløsning er når en kvinnes kropp frigjør en ovum og er klar til å unnfange.
fem. fruktbarhet er observert i både mannlige og kvinnelige organismer mens eggløsningen er kun observert hos kvinner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------