Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom diabetes mellitus og diabetes insipidus

Diabetes mellitus, som er kjent som diabetes, er en tilstand der personen lider av det har høyt blodsukker. Dette kan være fordi kroppen ikke produserer nok insulin eller celler reagerer ikke på det det finnes tre forskjellige typer diabetes som er: Type 1, type 2 og svangerskapsdiabetes ved type 1 diabetes, ikke kroppen ikke produserer nok insulin, og den personen trenger insulinsprøyter. Ved type 2 diabetes, ikke kroppen ikke reagerer på insulin, og kan heller ikke produsere nok av det. Svangerskapsdiabetes forekommer bare hos gravide kvinner der en kvinne som aldri har hatt diabetes før har en høy blodsukker under svangerskapet. På den annen side er diabetes insipidus en tilstand som er sjelden og forårsaker hyppig vannlating og sterk tørste. som diabetes mellitus, den har forskjellige typer og hver har en annen årsak den typen som er mer vanlig kalles sentrale diabetes insipidus som er forårsaket av en mangel på antidiuretisk hormon Dette skyldes. skade av hypofysen og er behandlet av desmopressin som hindrer vann utskillelse. Den andre vanligste typen er nefrogen diabetes insipidus som er forårsaket av nyrene være ufølsom til antidiuretisk hormon på grunn av narkotika -eller nyresykdom. Diabetes mellitus er mer vanlig enn diabetes insipidus. Både involvere hyppig vannlating og overdreven tørste. Diabetes mellitus fører også synsforstyrrelser på grunn av langvarig høyt blodsukker som forårsaker glukose absorpsjon. Personer med denne tilstanden kan også presentere med en velduftende pust, oppkast, kvalme og magesmerter. Diabetes insipidus diagnostiseres ved blodprøver, urinprøver, og en vann deprivasjon test
Oppsummering :
1 Diabetes mellitus er en tilstand der personen lider av det har høy blod sukker, og diabetes insipidus er en tilstand som er sjelden og forårsaker hyppig vannlating og sterk tørste som skyldes utilstrekkelig produksjon av antidiuretisk hormon av hypothalamus.
to. Begge er preget av hyppig vannlating og sterk tørste, men i diabetes mellitus, er urinering sjeldnere.
tre. Diabetes mellitus er forårsaket av mangel på insulin, og diabetes insipidus skyldes mangel på vasopressin skilles ut av hypofysen.
4. Diabetes insipidus er en nyre lidelse mens diabetes mellitus er en bukspyttkjertelen lidelse.
i diabetes mellitus, er urinen søt og det er tilstedeværelsen av høyt blodsukker. i diabetes insipidus, ingen av disse er til stede.
fem. Begge har forskjellige typer som er forskjellige fra hverandre.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------