Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom STøY og MUSIKK

Hørselen er en av de viktigste sansene et menneske kan ha. Det gjør en person til å høre lyder gjennom de mekaniske bølger som sendes og som stimulerer hørsel organer. Hver av jordens komponenter og alt som er i det kan skape lyder som er unike fra hverandre.
luften, vannet, trær og dyr, inkludert mennesker, kan skape lyder. Man skaper lyder gjennom hans stemme og handlinger. Bortsett fra dette har han utviklet spesielle virkemidler for å skape lyder som de som brukes i musikk.
Pianoer og organer, gitarer og fioliner, trommer og bongos, cymbaler og xylofoner er bare noen av instrumentene som er gjort av mannen for å nyte musikk. Music er en form for kunst med lyd som en medium, og det musikalske notatet er en kombinasjon av tonehøyde og varighet som grunnlag.
Musikk er til stede i alle kulturer, og den spiller en betydelig rolle i menneskets liv. Selv under forhistorisk tid mannen var kjent for å ha hatt musikken som gjenspeiles av gamle musikkinstrumenter funnet i ruinene av gamle sivilisasjoner. Det har mange sjangre med felles elementer som tonehøyde, rytme, dynamikk, klang og tekstur. Ulike stemmer og instrumenter produsere varierende frekvens kombinasjoner av lyd og musikk. Når disse frekvensene blir uharmonisk, de produserer støy i stedet for musikk. Mens musikken har en behagelig effekt på lytteren, er støy ubehagelig til en person på grunn av sin uregelmessig bølge form, lav frekvens, og plutselige endringer i bølgelengde. støy kan hindre, garble, og motsi betydningen av elektronisk mennesker og dyr kommunikasjon. Det er en uønsket lyd, vanligvis svært høyt, og meningsløst. Bare en svært tynn linje som skiller musikk fra støy. Med populariteten av rock musikk, hva som anses som støy av andre mennesker kan være musikk til ørene av andre.
Likevel kan selv stemmene til folk som snakker eller enhver lyd som kan ødelegge en persons avslapping eller nytelse av en fredelig setting være støy til ørene. Svært høye lyder og musikk kan være skadelig til ørene, og mange unge i dag lider av øre skade på grunn av høy musikk og støy.
Oppsummering :
1 Musikk er kunsten å arrangere og kombinere lyder for å skape en harmonisk melodi mens støy er en uønsket lyd som er vanligvis svært høyt og meningsløst 2. Music er en fryd for ørene mens støy er en ubehagelig lyd.
tre. støy har uregelmessig bølge form og bølge lengde og har lav frekvens, mens musikken har frekvenser og bølgeforhold lengder som er harmonisk.
4. Støy kan hindre og forvirre de talte meldinger av mennesker og dyr når de kommuniserer med hverandre mens musikken har en veldig beroligende og gledelig effekt.
fem. Støy kan også være lav som samtale mellom to personer, som anses støy av en tredje person som ikke er involvert, mens musikk kan også være høyt som i tilfelle av heavy metal eller rock musikk.
6. Både støy og musikk når veldig høyt kan være skadelig for den menneskelige ørene.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------