Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom utilitarisme og deontologi

Morality har det tha folk vil rettferdiggjøre eller ikke slutten, og de betyr ikke bare at det dirigerer enkeltpersoner å gjøre det som er rett eller galt,. Dessuten, det gjør dem gjøre det som er i best av deres samvittighet.
det er flere skoler tanke om moral. er blant disse etiske systemer av utilitarisme og deontologi.
Utilitarianism dreier rundt begrepet målet helliger midlet. det er ideen om filosofer John Stuart Mill og Jeremy Bentham. Det mener at utfall som følge av en handling har en større verdi i forhold til sistnevnte. Det sier også at det mest etisk tingen å gjøre er å dra nytte av lykke til beste for samfunnet. Som en resultatet avhenger utilitarisme på consequentiality den utilitaristisk tilnærming kan være til stede i helsevesenet Eksempler på dette kan være: Ikke gjenopplive ( DNR ) ordre og aktiv dødshjelp Selv konfrontert tungt av kritikere, den filosofiske. syn på disse sakene er rent avhengige av sine mottakere. Den utilitaristiske tilnærming kan også være egoistisk i naturen slik den tannhjul på dommer mer ideelle til filosofen. Mellomtiden er deontologi annen moralsk teori som er avhengig av Skriften -som kan henvise til regler, moralske lover, og intuisjon. den er basert på det greske ord Deon og logos, som betyr at studiet av plikt. den er bygd på prinsippene for det 18. århundre filosofen Immanuel Kant. deontologi talsmenn at både handlinger og resultater skal være etisk. det påpekes at handlingen moral er av større vekt, og resultatet av en feil handling gjør ikke utfallet det samme. En spesiell eksempel er birthing prosess der mor og baby er på lik risiko. Legene vet at spare minst ett av de to er bedre, men prøver å redde dem begge ville være best. Deontologi sport en rettferdig rettssak om rett eller galt som det avhenger av en universelt akseptert moral tilnærming det gjør også filosofen studien begge sider av en situasjon uten at utfallet
OPPSUMMERING :
en. Utilitarianism og deontologi er to kjente etiske systemer.
to. Utilitarianism dreier rundt begrepet målet helliger middelet, mens deontologi fungerer på konseptet slutten rettferdiggjør ikke midlene.
tre. Utilitarianism anses en konsekvens-orientert filosofi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------