Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom klorofyll a og b

Det kan være noe argument med hensyn til hvor viktig planter er i menneskets liv. Bortsett fra å holde miljøet vårt sunn og gledet oss med grønne planter, er det også prisverdig for nærende oss med riktige næringsstoffer og mineraler til daglig forbruk. Men planter også som mennesker. De krever også hva vi trenger for å opprettholde livet.
Sola er en spesiell energikilde som er både maksimeres ved planter og mennesker. klorofyll, et grønt pigment, finnes i alle planter, alger, og cyanobakterier og er viktig for å skaffe lys energi. Den ble først oppdaget av Joseph Bienaimé Caventou og Pierre Joseph Pelletier i 1817.
Klorofyll inneholder en polyphyrin ring. Dette er en stabil ringformet molekyl hvor elektronene er gratis å migrere. som elektronene bevege seg fritt, har ringen potensial til å miste eller få elektroner enkelt og derfor sannsynligheten for å gi energiske elektroner til andre molekyler. det er der prosessen med klorofyll å fange lys å forvandle energi dreier. det er omtrent seks ulike strukturer i klorofyll, som inkluderer klorofyll a, klorofyll b, klorofyll c1, klorofyll c2, klorofyll d, klorofyll f. La oss ta en titt mellom de to første børsnoterte strukturer.
Klorofyll a, en blå-grønn pigment, er mest vanlig og fremtredende i alle oksygen-utvikling fotosyntetiske organismer, slik som høyere planter, og rød og grønn alger. den inneholder sub-essensielle og tilbehør pigmenter som gjør det dominerende pigmentet for fotosyntese den har en bølgelengde absorpsjon maxima av 430nm og 662nm av det elektromagnetiske spekteret, som kan oversettes til fiolett og red. molekylformel av klorofyll a er C55H72O5N4Mg.
Klorofyll en kan også bli funnet i svært små mengder i grønne svovel bakterier, en anaerob photoautotroph.
Klorofyll b, derimot, er en gul- grønn pigment som finnes bare i planter og grønnalger. det fungerer som et lys høsting pigment som går på lyset eksitasjon til klorofyll. det har bølgelengde absorpsjon maxima av 453nm og 642nm av det elektromagnetiske spekteret, noe som tilsvarer blått og rødt. Den molekylære formel klorofyll b er C55H70O6N4Mg.
Oppsummering :
en klorofyll, et grønt pigment, finnes i alle planter, alger, og cyanobakterier og er viktig for å skaffe lys energi
to., klorofyll a, en blå-grønn pigment, er mest vanlig og fremtredende i alle oksygen-utvikling fotosyntetiske organismer, slik som høyere planter, røde og grønne alger mens klorofyll b er en gul- grønn pigment som finnes bare i planter og grønnalger.
3 Klorofyll en har en bølgelengde absorpsjon maxima av 430nm og 662nm av det elektromagnetiske spekteret som kan oversettes til fiolett og rød, mens klorofyll b har en bølgelengde absorpsjon maxima av 453nm og 642nm av det elektromagnetiske spekteret som tilsvarer blått og rødt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------