Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom MIKRO og MAKRO

de grunnleggende forskjellene mellom mikro og makro er at makro er på en stor skala og kan ikke observeres mens Micro er på en veldig liten skala, og kan observeres eller identifisert.
Det er mange makro og mikro systemer som har sine egne definisjoner, forklaringer og forskjeller. For eksempel forskjellene mellom mikro og makroøkonomi, forskjellene mellom mikro-og macrolenses, forskjellene mellom makro og mikro, forskjellene mellom mikro -og makroanalyse, og forskjellene mellom mikro-og macroinfluences, mikroklima og macroclimate. Listen fortsetter, men alle disse feltene eller områder har noen grunnleggende likheter i referanse til mikro og makro.
Vi vil prøve å skille mellom mikro og makro på grunnlag av ulike eksempler fra ulike felt.
EconomicsIn økonomi, hele feltet er delt i to. makro og mikroøkonomi Micro avtaler med en bestemt bransje eller bestemt sektor, forholdene mellom bedrifter og husholdninger i markedet mens makro avtaler med økonomi som er knyttet til nasjonen som helhet i stor skala som brutto produksjon i et år.
Mikroøkonomi kalles pris teori som det i utgangspunktet fokuserer på prisene på varer og tjenester mens makroøkonomi fokuserer på økonomien i nasjonen. Dette inkluderer brutto produktivitet, arbeidsledighet, inflasjon, etc.
Evolution
Makro og mikro studeres separat. evolusjon antas å være evolusjon innen en art og dens genbasen. Det anses å ligge til en liten del av naturen, jeg. e, genet pool av en bestemt art, variasjoner forekommer innenfor en liten del. For eksempel, ett kull av en hund å ha valper av ulike nyanser. En svart- hvit hund har unger som er svart og hvitt. Noen har dominerende hvit og mindre svart. Eller de samme foreldrene å ha ett barn med brunt hår, sorte øyne og den andre med svart hår, brune øyne.
er imidlertid makroevolusjon noe stort som evolusjonen av liv fra vann, utvikling av fugler fra dinosaurer, eller evolusjon av fjær. Et annet eksempel er utviklingen av hesten ( hester ) fra hund -lignende skapninger. Disse skapningene var planteetere, og når deres habitat forandret til gresskledde enger, trengte de å beite raskere og dekke mer bakken raskere. Dermed bena ble forlenget og tær redusert. Disse endringene var brå og ikke observert av noen.
Tilsvarende er det mange systemer som eksempler vi kan gi, men den største forskjellen er forskjellen i andelen deres
Oppsummering :
en grunnleggende forskjellen mellom makro og mikro er mikro er variasjoner, relasjoner, eller egenskaper ved en mindre skala eller andel mens makro er en variant eller forhold eller egenskaper ved en større andel eller skala.
2. Microvariations kan observeres, macrovariations er store og kan ikke observeres på alle nivåer. er De følte når de er der.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------