Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom ETIKK og MORAL

Mang en gang folk glemmer å skille mellom etikk og moral. Etikk og moral er to forskjellige ting. Det kan være ting som er både etisk og juridisk, men de kan være mot en personlig moralsk. det er en fin linje mellom de to.
Etikk
Etikk er en kode som peker til de standarder fremmes av samfunnet eller den kulturelle gruppen. Etikk er mer en code of conduct satt fram av samfunnet. Dette kan være selskapets etikk, nasjonale etikk, sosiale etikk, profesjonelle, eller familie etikk.
Working etikk har strenge retningslinjer. En etisk oppførsel på arbeidsplassen krever konstant utdanning som hjelper folk til å følge de nyeste retningslinjene og kan mugg seg ifølge dem. En streng oppfølging av etikk er svært viktig i den profesjonelle verden. Etikk utdanner fagfolk hva regler å følge er og også de konsekvenser som ville pådra hvis de blir trosset. moral
moral er en mer personlig ting. det er en persons indre og særegne karakter. En handling som en person tenker eller antar å være feil eller feil kan være helt rett og riktig for en annen. Moral er troen på en person snarere enn hvilket som helst sett med regler som skal følges. Det er viktig å påpeke at etikk og juridiske problemstillinger har forrang til ens tro og moral i samfunnet.
for eksempel har en lege hans medisinske etikk å følge. Det er etisk for en lege å behandle en person være det en terrorist eller en soldat fra den motsatte hæren. En lege er bundet sammen med den hippokratiske ed som rammer struktur i de arbeidende etikk den medisinske verden. Han er bundet til å behandle enda en fiende prøver å drepe ham eller hans familie eller hans bysbarn. Kan imidlertid hans moral være helt imot det.
Tilsvarende for moral, kan et eksempel angående abort være plasseres. Abort er helt lovlig og tillatt i medisinsk etikk. det er imidlertid mot moralen til mennesket. Siterer et annet eksempel, vil en kriminell forsvarsadvokat holde side sine moral når forsvare en kriminell og morder i retten. det spiller ingen rolle om han anser drapet på en annen person til å være mot en moralsk kode, men ifølge hans etikk, må han forsvare klienten så sterkt som mulig. Her advokaten vet at hans klient er skyldig, og hvis utgitt på anklagene, kan gjenta sin forbrytelse Hans moral ta baksetet i forhold til hans lovlige etikk
Oppsummering :
1. Moral er personlige koder, mens etikk er koder etterfulgt av en gruppe eller kultur.
to. moral en person ikke endrer seg med tiden, mens hans etikk kan.
tre. Moral forskjellig fra person til person, mens etikk er lik i gruppen. er
4. moral basert på religion, mens etikk er basert på filosofi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------