Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom DVT og tromboflebitt

En av de mest smertefulle arterielle og vene avvik vi kan få er DVT og tromboflebitt. Dette er en tilstand der det er en betennelse i blodårene samt blodpropp. Dermed det er obstruksjon av blodstrømmen gjøre tilstanden smertefull. De fleste tilfeller av DVT og tromboflebitt i bena mens andre tilstander oppstår i armene.
hoveddelen system som er ansvarlig for dette er karsystemet. karsystemet består av arterier og vener som har ansvaret for transport av oksygen og ikke- oksygenrikt blod fra hjertet og gjennom hele kroppen.
Hva er forskjellene ?
DVT er også kjent som dyp venetrombose. Det er en tilstand der dype venene blir betente. dype vener også lider av blodpropper. Disse dype venene er ikke dine overfladiske vener under hudoverflaten Dette er veldig dyp DVT er forårsaket av inaktivitet eller ved å ha lange sengeleie det kan også være forårsaket av visse forhold som. visse typer kreft, graviditet, infeksjoner, fedme, og kirurgi. den farlige komplikasjoner av DVT er å bryte ut av blodpropp fra venene. Når dette skjer, er det en risiko for blodpropp. Emboli skjer når blodpropp reiser og setter seg fast i visse organer. Når det losjer i lungene, kalles det en lungeemboli. Det er en svært dødelig tilstand. DVT kan også føre til åreknuter, hevelse og smerte i bena når det er permanent skade i venen. DVT er diagnostisert med ultralyd.
Hvis DVT forekommer i dyp årer, tromboflebitt, derimot, forekommer i overfladiske vener. den har også betennelse og blodpropp. Den forårsaket av det skyldes irritasjon av disse overfladiske vener gjennom irriterende IV medikamenter som forårsaker brenning av disse venene eksempel med antibiotika. Ingen alvorlige komplikasjoner kan oppstå fra tromboflebitt motsetning DVT. Det er smerte og rødhet i tromboflebitt pluss en varm temperatur på huden.
tromboflebitt behandles med heving og hviler i bena. Anti -inflammatoriske medisiner kan også gis og analgesi for å hindre smerte. DVT, på derimot er behandlet med trombolytika eller blod tynner. Dette bidrar til å hindre blodet fra å ha en tykk konsistens og dermed hindre dannelse av blodpropper Støttestrømper er også brukt samtidig for å hindre ytterligere skade
Oppsummering :
En. DVT skjer i de dype venene mens tromboflebitt forekommer i de overfladiske vener.
to. DVT er mer livstruende enn tromboflebitt.
tre. DVT er diagnostisert med ultralyd mens tromboflebitt er diagnostisert gjennom vurdering.
4. DVT behandles med blodfortynnende og kompresjonsstrømper mens tromboflebitt er behandlet med anti-inflmmatories og smertestillende medisiner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------