Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom saltvann og ferskvann

Det ville være lett å si at forskjellen mellom saltvann og ferskvann handler om hvorvidt det er salt i vannet. Mens det er fornuftig, det er egentlig ikke nøyaktig, salinitet, eller tettheten av salt, er mye høyere i saltvann, men ferskvann er ikke helt blottet for salt
de salter som finnes i saltvann, samt brakkvann (som er. en blanding av salt og ferskvann ), er mer mangfoldig enn det salte de fleste av oss har på vår spisebordet. Vannet er sammensatt av ulike elementer, og som disse elementene bryte ned, blir de elektrisk ladde ioner. Disse partiklene er bedre elektrisitet dirigenter. Det betyr at elektrisitet strømmer gjennom saltvann lettere og mer effektivt enn den gjør gjennom ferskvann.
HIFI friske vassdrag er mye sjeldnere enn salt vannforekomster. Mesteparten av vannet i verden inneholder høye nok nivåer av salt for å forhindre at den blir klassifisert som ferskvann.
Saltvann er bokstavelig talt farlig å drikke. Å være strandet i midten av havet har en høy risiko for dehydrering, fordi drikker saltvann vil ta mer væske fra muskler og blodomløpet enn å gå uten å drikke noe som helst.
Ferskvann mangler oppdrift av salt vann. Hvis du svømme i en innsjø, vil du oppdage at du må jobbe hardere for å flyte på vannoverflaten enn du måtte om du prøvde å flyte i havet. Det Dødehavet har et så høyt salt nivå at mange finner det vanskelig å vasse ut forbi hoftene, fordi de begynner å flyte ! de økologiske forskjellene er interessante. Fisk, amfibier og planter generelt ikke kan leve i begge typer vann. Deres naturlige utvikling låner dem til deres foretrukne saltinnhold nivå. Tar en ferskvannsfisk og sette ham i en salt vann tank er omtrent like effektiv som etterlot ham på stranden! Han vil ikke kunne overleve Det er alligatorer har imidlertid at tilpasset fersk-og saltvann miljøer
Oppsummering :
En Saltholdigheten mellom salt og friskt vann er betydelig.
to. ferskvann utgjør bare ca 1% av alle planetens vannforekomster.
tre. Saltvann kan være dødelig hvis en person drikker det.
4. Saltvann tilbyr mye mer oppdrift enn ferskvann.
5. økosystemene er helt annerledes når det kommer til de fleste arter av organismer i ferskvann og saltvann
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------