Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom zithromax og amoxicillin

zithromax og amoxicillin er begge legemidler som er klassifisert som antibiotika. Antibiotika virker ved å drepe bakterier i vårt system. Vi kan ha tatt dem da vi ble innlagt på sykehus, men vi uvitende kjenner sin mekanisme av action og deres bivirkninger.
zithromax er en merkevare av azitromycin. det sies å være den mest solgte antibiotika i USA. Det er en azalide under klassifiseringen av makrolid antibiotika. Det er solgt over hele verden under forskjellige generisk og merkenavn.
zithromax brukes i hovedsak til å behandle bakterier akkurat som amoxicillin. Det er indisert for pasienter med tonsillitt, ørebetennelser, bronkitt, laryngitt, tyfus, og lungebetennelse blant andre. Det ble også brukt primært for spedbarn med et svakt immunsystem. Det er også indisert for par har STD -eller seksuelt overførbare sykdommer som gonoré og clamydia.
Dette stoffet ble først oppdaget i Kroatia under 1981 av en gruppe leger. det ble deretter patentert av forskjellige selskaper for resten av landene. Det er vanligvis i tablettform, men kan også være i en flytende suspensjon. Dette stoffet virker ved å hemme ytterligere bakterievekst ved å hindre proteinsyntesen. Vanlige bivirkninger omfatter mage og fordøyelsesproblemer, for eksempel, diaré, oppkast, kvalme, og magesmerter.
Amoxicillin, derimot, er også et antibiotikum. det er klassifisert i henhold penicillin som er en glycopeptide. virkningsmekanismen er enkel. det forhindrer bakterievekst ved å ødelegge celleveggen av disse bakteriene. Det kan tas gjennom en tablett, en mikstur, eller gjennom en IV eller injeksjon. Amoxicillin er indisert, samt for pasienter med lungeinfeksjoner, øre infeksjoner, og hals-infeksjoner. Bivirkningene av amoxicillin kan omfatte. oppkast, kvalme og utslett Hvis en pasient er allergisk mot amoksicillin, må han eller hun bli brakt umiddelbart til sykehuset fordi allergien ville spredte seg raskt i kroppen
Sammendrag :
1.
Amoxicillin er klassifisert under glykopeptider mens zithromax er klassifisert under makrolider.
to.
Amoxicillin hemmer bakterier ved å ødelegge sine cellevegger mens zithromax hemmer bakterievekst ved å hindre proteinsyntesen.
tre.
Begge stoffene er brukes for å bekjempe infeksjoner i ulike deler av kroppen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------