Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom oligosakkarider og polysakkarider

I fag som kjemi, biokjemi og ernæring, kan en levende huske at oligosakkarider og polysakkarider er former for sukker. Prefikset knyttet til disse ordene som " oligo betyr noen mens ' poly 'betyr rikelig.
oligosakkarider kalles slik fordi de inneholder en liten mengde sukker komponenter. de er stort sett funnet i planter særlig små planter. Eksempler på slike planter med store mengder oligosakkarider er: løk og andre familiemedlemmer, jordskokk ( en familie av solsikken ), asparges, hvete, belgfrukter, og sikori rot.
Oligosakkarider ha en minimal søt smak. De er funnet å være bra for helsen, fordi ufordøyde oligosakkarider i magen hjelp i produksjonen av gode bakterier som kalles prebiotika. De bidrar til å redusere bakteriefloraen i magen til å fremme god og bedre fordøyelse for raskere absorpsjon av næringsstoffer i kroppen. Polysakkarider, derimot, inneholder en stor mengde sukker komponenter. Eksempler på disse er stivelse og glykogen. de er. søte i naturen Eksempler på disse er : mel, som er den viktigste ingrediensen for brød, frukt, grønnsaker, korn, maismel og nøtter blant andre. Polysakkarider gir energi og kan også hjelpe å bygge muskler og hjelpemiddel i produksjon av leverceller for et sunt leveren.
Polysakkarider er sagt å være komplekse karbohydrater på grunn av deres kjemiske struktur. Det er viktig i. velvære og funksjon av mennesker Uten dem kan det være færre kilder til energi
Oppsummering :
en oligosakkarider inneholder en liten mengde sukker mens polysakkarider inneholde rikelig sukker.
2 oligosakkarider finnes hovedsakelig i små planter, mens polysakkarider kan finnes i frukt, grønnsaker, korn og stivelse.
3. Oligosakkarider ha en god effekt på magen mens polysakkarider gi den totale energien som trengs av mennesker.
4. Oligosakkarider ha litt sødme stund polysakkarider er søte smaker i naturen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------