Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom lymfødem og ødem

Ødem er et klinisk begrep i medisin der væsker, særlig interstitiell væske, samler og akkumulerer under huden området. Interstitiell væske er en væske som kom fra interstitiell mellomrom eller vev områder som gir cellene de næringsstoffene som trengs og funksjoner for utskillelse av avfall. på den annen side oppstår lymfødem skyldes en defekt lymfesystemet. i lymfødem, legger en opphopning av væske rundt bena og kalver gjør beina svulmende, tyngre og større.
Ødem kan bli klassifisert som pitting, generalisert, og organspesifikk ødem. I pitting ødem, når du legge press på huden, forblir innrykk i noen sekunder. Et godt eksempel er perifert ødem som vanligvis ses hos pasienter med hjertesvikt, gravide kvinner, og pasienter med åreknuter. dette er vanligvis sett i bena, kalver, og føtter. For generalisert ødem, innebærer dette hele kroppen. Dette er vanlig hos barn med nefrotisk syndrom og leversvikt også. Den siste klassifiseringen av ødem er organ spesifikk og kan oppstå i hjernen, lungene, og øyne. Disse organ -spesifikke edemas skyldes utløse en unormal balanse osmotiske trykket fører til en oppsamling av væske. Diagnostic eksamener slik som en CT scan og x- ray kan produsere bildene er nødvendige for å se væskeopphopning i tilfelle organspesifikk ødem.
lymfødem kan klassifiseres fra mild til ekstreme tilfeller. Det er ganske vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ikke kan sees på et øyeblikk. Det er den såkalte staging av Verdens helseorganisasjon Expert Committee on filariasis. Stage null eller den latente fasen ikke innebærer lymfødem. Stage 1 er pitting scenen. Størrelsen på beinet er fortsatt normal. Stage 2 er irreversibel for innrykk opphold. i denne fasen, blodårene blir stive, og lymfesystemet blir defekt. beinet også øker i størrelse. Stage 3 er den siste klassifiseringen. Dette er også irreversible. vevet blir stive og dermed gjøre beinet veldig enorm.
Behandling for ødem avhenger av orgel. Men i hud -relatert ødem, kan anti-inflammatoriske medikamenter brukes. I generalisert ødem, er loopdiuretika vanligvis brukt som Lasix injiseres via en intravenøst. væsken vil da bli sluppet gjennom urinen for cerebralt ødem er osmotiske diuretika brukes som Mannitol å minske væske opphopning i hjernen behandling for lymfødem avhenger av alvorlighetsgraden. Støttestrømper er vanligvis brukt for lymfødem å øke venøs tilstrekkelighet og forebygge ytterligere komplikasjoner, for eksempel, venøs stase som vil føre til tromboflebitt. Ødem og lymfødem er to anledninger der en person må søke medisinsk behandling Det er en hyggelig å vite fakta, slik at en person kan skille det for hans eller hennes helse
Oppsummering :
1.
lymfødem er en ansamling av væske spesielt i bena og kalv området mens ødem kan oppstå på ulike deler av kroppen.
to.
lymfødem er ganske vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ikke er umiddelbart til stede. Ødem, derimot, kan ses gjennom det blotte øye. Ved organspesifikk ødem, diagnostiske tester la legen til å visualisere ødem.
Tre.
Behandling for ødem avhenger av klassifiseringen. Behandling for lymfødem er vanligvis kompresjonsstrømper Andre metoder er kirurgi og lasere.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------