Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom en slim plugg og en utladning

I svangerskapet, en slim plugg, eller også kjent som en cervical mucus plug, er en plugg som fungerer som en sel eller en barriere for livmoren, en hul organ, holder fosteret under graviditet. Tenk deg en kork som er koblet til en vinflaske. korken er slimet pluggen mens vinflasken er livmoren. funksjon slim pluggen hindrer angrep og inntrenging av uønskede organismer, for eksempel, bakterier, virus og parasitter inn i livmoren. Dermed beskytter barnet.
En vaginal utflod, derimot, er annerledes. Under graviditet er det dette normalt, luktfri og hvitaktig utflod som heter leukorrhea som også forekommer før graviditeten. Dette skyldes økt produksjon av kvinnelige hormoner som østrogen. den vaginal utflod skyldes også en økt flyt av blod til vagina. utslippet består hovedsakelig av stoffer fra livmorhalsen og vaginal vegger.
slim plugg er også laget av livmorhalskreft sekreter som ble dannet for å bli en barriere tidlig i svangerskapet. Hvis det er fosteret ' tid å komme ut av livmoren, gjennomgår livmorhalsen et begrep som heter effacement og strekking. I effacement, blir livmorhalsen tynn, slik at slimet pluggen til å utvise. Slimet pluggen ser ut som en eggehvite og kan ha snev av blod. Men under svangerskapet, er slimet tykt i konsentrasjon sin. det er også gjennomsiktig i fargen og veldig klissete. Men igjen, på sistnevnte fase av svangerskapet og før starten av arbeidskraft, oppløser den slim pluggen og kan presentere seg som en propp selv eller en økt og kontinuerlig utslipp for noen dager. Når dette skjer, blir arbeidskraft uunngåelig. Den gravide må bringes til sykehuset med en gang.
Selv om det er ganske vanskelig å skille om det er en slim plugg eller bare en vanlig utflod, er det fortsatt best å ringe OB /Gynekologer for en vurdering og inspeksjon for deg og babyen din velferd. du bør også ringe legen hvis det er ennå ikke den måneden du term for arbeidskraft, fordi dette kan indikere pre-term arbeid i tillegg om utslippet blir vannaktig eller blodig. Følgende utslipp skal også rapporteres : Hvis det er en luktfri og hvitaktig utflod som kommer ut av skjeden din, er det sannsynligvis en soppinfeksjon i gjær infeksjoner det er smerter under samleie eller vannlating, ømhet og kløe. Hvis det er en fisk -lignende lukt etter sex, så bør du mistenker en bakteriell vaginose. Hvis det er en grønnaktig eller gulaktig utflod som ikke er hyggelig å nesen, mistenker en Trikomonasinfeksjon. det er en form av STI eller seksuelt overført infeksjon.
Oppsummering :
en
A mucus plug kan sees inne i livmoren beskytter den mot uønskede organismer, mens en vaginal utflod kan sees fra livmorhalsen
2.
En slim plugg oppløses før starten av svangerskapet. En vaginal utflod forekommer i ulike faser av svangerskapet opp til den post partum scenen.
tre.
En slim plugg er hvitaktig i konsistens, lukt, og kan ha et skjær av blod mens en vaginal utflod kan ha forskjellige farger og kan ha ubehagelige lukt attributter.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------