Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom efedrin og amfetamin

Efedrin og amfetamin er kontrollerte stoffer klinisk brukes til ulike funksjoner. De er vanligvis sentralstimulerende midler, som betyr at de heve alt i kroppen systemet inkludert hjertefrekvens, blodtrykk, årvåkenhet, og mye mer.
efedrin ble oppdaget i Japan i løpet av 1885 av en japansk kjemiker ved navn Nagayoshi Nagai. det er i hovedsak hentet fra forskjellige planter av Ephedra slekten. Amfetamin, derimot, er også en stimulerende. Det ble oppdaget i 1887 av en rumensk kjemiker ved Berlin, Tyskland. Foreløpig er dette stoffet en forbudt og kontrollert narkotika fordi den ble misbrukt av mennesker.
Efedrin er medisinsk bruk i den asiatiske verden, spesielt i Kina, er indisert for bronkitt og astma fordi det er en bronkodilatator, Amfetamin, derimot, er en førsteklasses behandling for narkolepsi og ADHD eller Attention Deficit Hyperactive Disorder efedrin dilaterer bronkiolene i lungene for å lette flyten av pusting det er også brukt til å redusere vekten ved å fremme utskillelse av. fett. Enkelte kroppsbyggere bruker denne før konkurranser. US Coast vakter, derimot, bruker det som et middel for sjøsyke ved å forebygge kvalme og svimmelhet. Amfetamin, på den andre siden, forbedrer visse nevrotransmittere som gjør et menneske våken, våken, og i en følelse av eufori eller lykke.
efedrin har mange uønskede bivirkninger, inkludert takykardi, brystsmerter, og hypertensjon. appetitt er også undertrykket fører til anoreksi og oppkast. Det kan også forårsake kviser. for nervesystemet, kan det føre til søvnløshet, panikk, rastløshet, og så mye mer. Bivirkningene av amfetamin inkluderer nervøsitet, hjertebank, hodepine, anoreksi, hypertensjon, og mye mer langsiktig bruk av dette stoffet omfatter psykoser og selvmordstanker Oppsummering :
En.
Begge stoffene er skadelig hvis tatt på lang sikt.
to.
efedrin brukes først og fremst for lunge sykdommer, for eksempel, bronkitt og astma mens Amfetamin er brukt for ADHD og narkolepsi.
tre.
Amfetamin ble oppdaget to år senere etter efedrin ble oppdaget i Japan.
4.
Begge stoffene har uønskede bivirkninger så sjekk med din lege hvis det ikke er akseptabelt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------