Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom dextroamphetamine og Adderall

dextroamphetamine og Adderall er begge stoffer som utløser det sentrale nervesystemet, spesielt hjernen. De har en dyp effekt på nervesystemet.
Dextroamphetamine er et rusmiddel. det er klassifisert som en psykostimulerende. det er i hovedsak brukt til å forebygge tretthet og redusert fokus. Adderall, derimot, er også et sentralstimulerende stoff. den inneholder amfetamin og andre stoffer.
dextroamphetamine ble først oppdaget i Berlin, Tyskland i løpet av 1887 av Lazar Edeleanu. Den ble brukt under 1930-årene til å behandle depresjon, oppmerksomhet lidelser, og fedme. Ikke før på 1970-tallet var en lov vedtatt i den amerikanske kongressen til å gjøre dette stoffet et forbudt stoff som ikke ville bli utlevert uten resept fra lege. Dette skyldes folk misbruker sine stimulerende effekter på den annen side ble Adderall først introdusert på markedet i løpet av 2001 med Shire Pharmaceuticals
Siden dextroamphetamine er et sentralstimulerende, det holder klienten våken. og varsle det meste av tiden. det også undertrykker sult. Dette stoffet ble godkjent for medisinering av barn som blir diagnostisert med ADHD eller Attention Deficit Hyperactive Disorder. Det ble også godkjent for narkolepsi eller ekstrem søvnighet. På den annen side er Adderall hovedsak brukes til å behandle ADHD og narkolepsi ved å blokkere visse hjernen reseptorer. det sies å være den beste stoffet for behandling av ADHD i forhold til dextroamphetamine.
dextroamphetamine har imidlertid en rekke uønskede bivirkninger, for eksempel, hodepine, anoreksi, rastløshet, takykardi, hjertebank, og skjelvinger. For psykologiske effekter, sies det å gjøre personen glad og stress fri. Men Adderall har addtional skadelige bivirkninger, for eksempel, en plutselig økning av blodtrykket, som kan føre til hjerneslag og død. Det bør ikke gis til personer med hjerte-relaterte problemer. det øker også risikoen for anfall for pasienter som allerede har anfall. det er også rapportert å undertrykke appetitt.
Adderall er kontraindisert til mange andre stoffer i forhold til dextroamphetamine. Det er kontraindisert til narkotika, for eksempel, SSRI og MAOI -tallet.
For å summere det hele opp, er det ingen store forskjeller mellom de to stoffene, men de skiller seg i bivirkninger og bivirkninger som kan drepe folk som er medisinering med dem Sammendrag:
1.
dextroamphetamine og Adderall er begge psykostimulerende, men skiller de i virkningsmekanismen.
to.
dextroamphetamine ikke er vanligvis kontraindisert å ta med andre rusmidler i motsetning Adderall.
tre.
dextroamphetamine har mange bivirkninger og abstinenssymptomer til mennesker sammenlignet med Adderall.
4.
Adderall har en stor negativ effekt som kan drepe et menneske på et øyeblikk i forhold til dextroamphetamine.
fem.
Adderall er en bedre legemiddelet for behandling av ADHD i forhold til dextroamphetamine.
6.
Adderall er kontraindisert med mange andre stoffer. Det kan ikke tas samtidig i forhold til dextroamphetamine.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------