Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom ORKAN og TYFON

Mesteparten av tiden, er en orkan feilaktig kalles en tyfon. Begge er navn på tropiske stormer og de fleste av sine egenskaper er de samme. De har vindhastigheter som er mer enn 74 mph, og ledsages av hagl, sterk vind, stormflo og regn. De sterke vinder og kraftig regnvær fra tyfoner og hurricances kan forårsake stor skade på noe innenfor deres vei. Selv om begge orkaner og tyfoner er svært like, de også forskjellig i enkelte aspekter. For det første er tropiske stormer klassifisert av regionen der de kommer fra. Hurricanes vises i den vestlige Atlanterhavet mens Tyfoner er stormer som vises i den vestlige Stillehavet.
Orkanen kommer fra ordet Huracán som betyr "stor vind ". Det var opprinnelig et begrep brukt av indianerne for stormer som oppsto i Vesten Atlanterhavet. Typhoon er avledet fra det kinesiske Tai Fun som betyr 'stor vind "og henvist til vindene som utviklet i det nordlige Stillehavet. en teori sier at folket som møtte stormer mens du reiser i Stillehavet var ikke kjent med kinesiske Tai Fun og så mispronunciation og staving resulterte i mer kjente tyfonen, som vi bruker i dag.
orkaner og tyfoner også variere i den tiden av året de har en tendens til å forekomme. utvikle Hurricanes i den vestlige Atlanterhavet sommeren. Det er vanligvis oppstår i løpet av måneden av oktober når fuktigheten og vannet temperaturen er på sitt høyeste når Hurricanes utvikle. i det nordlige Stillehavet, er tyfon sesong mellom juli og november.
tropiske stormen utvikler der vannet er varmt, og stedet er fuktig. det er derfor det sies at tyfoner er sterkere enn orkaner. Tyfoner utvikle seg i Stillehavet der vannet er varmere. De fleste av de berørte landene de i den tropiske depresjonen sone der temperaturen er fuktig og varm. Hurricane utvikler i den vestlige Atlanterhavet der vanntemperaturen er kaldere. Hurricanes herje meste av USAs landområder mens tyfoner treffer de fleste asiatiske land som Filippinene, Japan og Kina fordi disse landene er nær kysten. Hurricanes traff flere landområder enn gjøre tyfoner. En tyfon utvikler seg i havet og dermed det pleier skader mindre landområder. Folk som bor nær kysten linjene er mer påvirket av tyfoner likevel.
Både orkaner og tyfoner bevege seg i en spiral bevegelse men skiller de. i retning av deres spiraler Hurricanes kan bevege seg i begge retninger, klokken og mot klokken, mens tyfoner bare flytte i klokkens retning
begge disse tropiske stormer kan forårsake stor skade på land og. på sjøen, men de bidra til å opprettholde varmen i verdens temperatur og holde det slik.
Oppsummering :
en Hurricane stammer fra ordet " Huracán " eller stor vind, mens tyfon kom fra det kinesiske ordet " Tai Fun 'eller sterk vind
to. Hurricanes utvikle seg i den vestlige Atlanterhavet mens Tyfoner utvikle seg i det nordlige Stillehavet
3 Hurricanes skader flere landområder enn tyfoner, som forårsaker skader landenes kystlinjer.
4 Hurricanes oppstå i løpet av oktober i den vestlige Atlanterhavet (kaldt region) og tyfoner vises i månedene juli til november i det nordlige Stillehavet ( varmt og fuktig region ).
5. Tyfoner er sagt å være sterkere enn Hurricanes.
6. Tyfoner beveger klokken og Hurricanes flytte både klokken og mot klokken.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------