Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom Gerd og halsbrann

GERD eller klinisk kjent som Gastroøsofageal refluks er en tilstand der det er en unormal reflux eller oppgulp av mageinnhold tilbake til spiserøret på grunn av et svekket eller nedsatt mekanisme som involverer de anatomiske strukturene som forbinder spiserøret og mage.
på den annen side, hjerte brenne, eller klinisk kjent som halsbrann, er et begrep som brukes for personer som opplever ubehag som er en brennende -lignende smerter. Det er vanligvis følte bak brystbeinet. Smerten kan også følt strømme fra magen opp til halsen. Det er ikke en sykdom, men snarere et symptom.
GERD og halsbrann kan ha de samme symptomene. Imidlertid det er hyggelig å vite at halsbrann er av ukjente årsaker, mens Gerd har en underliggende patologisk forklaring. hjerte brenne kan også være et symptom på GERD sammen med dysfagi eller vanskeligheter svelging. Annen GERD pasienter rapport oppkast, smerter ved svelging ( odynophagia ), og kvalme. hjerte brenne, derimot, er ofte et symptom relatert til angina ( brystsmerter ) eller hjerteinfarkt ( hjerteinfarkt ). Halsbrann kan også være relatert til andre gastrointestinale sykdommer som irritabel tarm syndrom.
GERD kan diagnostiseres gjennom ulike diagnostiske tester som en barium svale x- ray, EGD ( esophagogastroduodenoscopy ) og sist, men ikke minst, esophageal pH overvåking, gullstandarden for diagnostisering GERD. på den annen side er det ingen definitive tester for halsbrann, men vurderingen blir brukt av sykepleiere og leger for å utelukke possibity av GERD. vanligvis hjerte brannskade oppstår etter å ha spist. Dette kan utløses ved å spise mat som er krydret. Det kan også bli utløst ved å spise mat rik på fett og syre.
GERD og hjerte brenne i dette teknologisk avanserte tid kan forebygges eller behandles. Selv forebygging er fortsatt bedre enn kur, må man oppsøke lege hvis disse symptomene blir opplevd Summary :
en
GERD oppstår fordi det er et problem med de anatomiske strukturene mellom spiserøret og magesekken mens halsbrann oppstår som kan være grunn til GERD, hjertesykdom, eller ved å spise krydret, fet, og syreholdig mat og drikke.
to.
GERD er en sykdom mens halsbrann er et symptom på annen sykdom som kan være GERD eller iskemisk hjertesykdom.
tre.
Det er en definitiv måte å diagnostisere GERD. Men om halsbrann, er vurderingen av valget for å utelukke GERD og andre hjertesykdommer som er et symptom på det.
4.
i GERD, kan oppgulp av mageinnhold som forårsaker dysfagi og odynophagia være ledsaget av kvalme og oppkast for halsbrann, er smertene bare konsentrert i brystbeinet som kan også stråle ut til kjeven, men kvalme. og oppkast vanligvis ikke forekommer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------