Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom svart og hvitt Chia frø

Chia, fra Blomsterplanter av mynte familien, Leppeblomstfamilien, er innfødt til sørlige og sentrale Mexico og Guatemala. Aztekerne dyrket dette anlegget. Det var av stor verdi som de gamle herskerne betale skatt til den årlig. er frøene av Chia noen ganger bakken mens bladene ble gjort om til næringsrik mat og drikke.
Chia vokser årlig opp til tre. 3 ft. eller 1 m høy dens motsatte blader vokse opp til 4-8 cm lang og ca 3-5 cm i bredden den har blomster som er lilla og noen ganger hvit i fargen og er produsert i. flere klynger finnes i hver stilk.
Dette anlegget er kommersielt dyrket på grunn av sine frø som er fylt med Omega-3 fettsyrer. Det kan trekke ut oljer og kan gi opptil 25-30 prosent utvinnbar olje, hvorav de fleste er a- linolensyre ( ALA ). Antioksidanter er også svært rikt på disse frøene samt et bredt utvalg av aminosyrer. frøene er stort sett funnet i ovale former på rundt 1 mm diameter.
Chia frø er mottle-farget med hvit, brun, svart og grå. inneholder de, 34 % olje, 20 % protein, nivåer av antioksidanter, og kostfiber. Disse antioksidantene er: caffeic chlorogenic og syrer, quercetin, myricetin, og selv kaempferol flavonols de ikke inneholder noe nivå av natrium samt gluten
Protein innholdet i svart og hvitt Chia frø er. ikke alltid det samme. Studier viser at på alle fire ulike steder hvor Chia ble dyrket, er det ikke grunnlag i at protein i hvit chia er større i mengde enn de svarte arter. innholdet varierte i nesten alle tilfeller. det er også det samme med de mengder lipider, palmitinsyre, stearinsyre og oljesyre, linoleic og linolenic syrer. For alt vi vet, når oppsummerte, mørk chia gikk så langt høyere as. 01 % enn de hvite chia frø.
I denne studien alene, er det større forskjeller i sammensetningen mellom den svarte og hvite Chia frø som produseres av sted. Dette er svært skyldes forskjeller i klima i de ulike områder av bekymring. så det er egentlig ingen difffernce i det hele tatt mellom svart og hvit Chia frø som Chia frø er overveiende svart.
Chia, ellers kjent som Salvia Hispanica, er en viktig mat av helsemessige aficionados. Det har vært kjent i antikken som en forkjemper for bedre utholdenhet. Det ble også kjent som " kjører matvarer " som dem som spiser sine frø kan gå på hele dagen uten noe, men frøet selv. Som det var høyt ansett under obskure tider, har det nå fått tilbake det navn som en av de høyt verdsatte matvarer. Moderne forskere kaller, enten det er svart eller hvit Chia frø, som " super mat". De medisinske fordelene med Chia generelt er : redusert nivå av blodsukker, redusert insulin reaksjon, noe som gir en slags lettelse på Diabetes, redusert nivå i blodtrykk, redusert inflamation eller hevelse i arteriene, lavere risiko på gaseousness, mer utholdenhet og energi, forbedring på kardial helse, redusert forbedret tilstand av tykktarmen og regulert avføring, nivå av syre reflux, tyrosis og vekttap.
Siden chia frø har et godt nivå av løselig fiber, kan det absorbere opptil ti ganger det kroppsvekt. denne mengden vann kan også legges i et glass og kan drikkes som en naturlig drikke Its geléaktig substans som ligger i magen sin juice strøk bremser ned fordøyelse og absorpsjon av karbohydrater. Så når du drikker et glass Chia geléaktige gel før et måltid, kan du redusere sult og selv craving for mat og søtsaker.
Chia frø kan inntas rå enten som en helhet frø eller bakken og kan bli satt på Pinole, en grov mel ut av mais kjerner som er ristet. Gjennomvåt frø kan brukes i porridges og gruels og puddinger, mens bakken frø er inkludert i bakt matvarer som brød, kaker og kjeks som ingredienser. Chia spirer kan også brukes i sandwicher, salater og andre retter.
Oppsummering : ?.
 · Sort og hvitt Chia frø er matvarer med høy ernæringsmessig verdi
 · De er kjent for generelt å ha virkemidler i menneskelige lidelser
? Â · Sort og hvitt Chia frø når plantet på forskjellige steder vil variere minimalt i komposisjon ernæringsmessig verdi.
? Â · Planting svart og hvit Chia frø på ulike steder vil ha ulike effekter som det vil avhenge av beliggenhet og klima i områdene bekymring.
? Â · Chia frø er overveiende svart.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------