Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom hvite fyllinger og sølv fyllinger

tannfyllingsmaterialer, også kjent som tannrestaureringer, brukes til å gjenopprette funksjon, integritet, og morfologi av en manglende tann struktur som vanligvis skyldes karies eller ekstern traume. Dentale restaureringer kan deles inn i to typer, direkte restaureringer og indirekte restaureringer.
direkte restaurering er kjent som en metode hvor en myk fylling er plassert i den utarbeidede tann og deretter styrke som tann før herding av fyllmasse. Samtidig er indirekte restaurering om hermet restaurering utenfor ens munn gjennom tannhelsepersonell inntrykk. Dette blir ofte utført gjennom to besøk til ens tannlege. Direkte restaureringer vanligvis bruker en av de to mest populære materialer, hvit fylling eller sølv fylling.
Hvit fylling er også kjent som dental kompositt, og sølv fylling er også kjent som sølv amalgam hvite fyllinger er en blanding av pulverisert glass og plast harpiks, og kan bli gjort for å likne utseendet. av den naturlige tann. De er sterke, holdbare, og kosmetisk overlegen fordi de ser naturlige og kan ikke engang være synlig unntatt når grundig inspisert.
Sølvet fylling er et metallisk, fyllmasse, sammensatt av kvikksølv (43 prosent til 54 prosent ) og pulverisert form legering hovedsakelig laget av tinn, kobber, sink og sølv. de er fortsatt brukes mange steder i verden, på grunn av deres styrke og de varer lenger. er imidlertid metallic farge ikke kosmetisk tiltalende, og tann farget alternativer er mer vanlig produsert som årene går. I tillegg med toksisitet av kvikksølv, oppsto uenighet om bruk av sølv fyllinger og deres effekter i helse og sikkerhet tannlege pasienter.
Silver fyllinger er generelt billigere enn hvite fyllinger. Hvite fyllinger også tar 60 % lengre tid å utføre, og krever spesiell kompetanse og kostbare materialer. de er også mer vanskelig å plassere og polere. Det er derfor de er dyrere enn sølv fyllinger. Silver fyllinger kan plasseres av tannleger som ikke trenger å få ekstra opplæring, mens de som utfører hvite fyllinger skal lære den spesielle bonding teknologi som det krever.
Fordi hvite fyllinger er bundet til tennene, i motsetning til i sølv fyllinger, er det ikke behov for tannlegen å skape retentive funksjoner ødelegge sunn tann. Hvite fyllinger også gjenopprette det meste opprinnelige sturdiness av tennene. Dessverre, hvite fyllinger varer ikke så lenge sølv fyllinger Men, selv om sølvet fylle seg selv er sterkere enn det materialet som brukes i hvit fylling, har en tendens sølv å svekke tennene og gjør dem utsatt for brudd. mens gjenopprette ødelagte tenner er dyrere i det lange løp, hvite fyllinger, til slutt, kan spare pasientene penger. Hvite fyllinger krever også mindre struktur av tennene til å bli fjernet. Betydelig mengde hull laget for hvit fylling kan justeres for å gjøre den mindre enn ett for ett sølv fylling.
Hvit fylling bruk også krever for området for å være helt fri for spytt mens de satt. av denne grunn er det vanskelig å sette den på tennene, spesielt til jekslene som er plassert på baksiden av munnen. sølvet fylling gjør ikke trenger isolering av et nettsted fra spytt når den plasseres. når riktige teknikker brukes i restaureringen prosessen, hvite fyllinger er også mindre følsom for varme og kulde enn tenner restaurert med sølv fyllinger.
grunn av den økende globale bevissthet og protectiveness av natur, har det også blitt brakt inn diskusjonen om at sølv fyllinger bidrar i stor grad til vannforurensning og miljøskader ved kvikksølv, særlig ettersom bruken av tannleger går i stor grad. Verden helseorganisasjon har rapportert at over halvparten av de totale kvikksølvutslipp er forårsaket av kvikksølv fra amalgam og laboratorieutstyr.
SAMMENDRAG
? Â · Hvite fyllinger 'Choice blanding kan gjøres for å ligne utseendet den naturlige tann, mens sølv fyllinger er i sterk kontrast til hvite tennene.
? Â · Hvite fyllinger anses tryggere enn sølv seg fordi hvite fyllinger inneholder ikke kvikksølv.
? Â · Hvite fyllinger kan kun utføres av spesialtrente tannleger, mens sølv fyllinger gjør ikke krever noen spesiell type trening.
? Â · Hvite fyllinger er dyre i forhold til sølv fyllinger, men de er også mindre invasiv når det gjelder tann forberedelse. men de er vanskeligere å plassere enn sølv fyllinger.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------