Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom aicd og pacemaker

Ved hjelp av fremskritt i medisinsk teknologi, mange enheter nå verdsatt på grunn av sin funksjonalitet og store helsemessige fordeler. I arytmier ( unormale hjerterytmer ) og unormal hjertefrekvens ( taky /bradykardi ) for eksempel, er det allerede flere elektroniske enheter som brukes til å våke over hjertet og gi den nødvendige elektriske terapi når behovet oppstår. Pacemakers og AICDs ( automatisk /kunstig implanterbar defibrillator ) kan hjelpe forlenge livet til pasienter som lider fra disse typer hjerte plager.
Pacemakere er brukt på pasienter, slik at det kan hjelpe regulere en normal hjerterytme eller hjerte mønster, mest spesielt til de som opplever treg og uregelmessig hjerteslag. Denne enheten består av en generator drevet av et batteri som avgir signaler til ens hjerte gjennom faktiske ledninger som er bokstavelig talt koblet fra enheten til hjertet. det er også en sensor i den forstand at den automatisk fyrer av en stimulus eller signal til hjertet en det vil oppdager unormal ( bremset ) juling. disse signalene er elektrisk i naturen som fremmer bedre timing av juling. Flertallet av pacemakere er forhåndsprogrammert til å levere den sa signalet når slagene faller under 50 til 70 beats akseptabelt linje.
Tvert imot, er en AICD en mer sofistikert enhet enn pacemakeren. Motsetning den tidligere, kan det sende ut et signal når det er en fatal rytme abnormitet oppdaget som pre-angitt i enheten. samtidig kan det etterligner virkningen av pacemakere ved å regulere hjerterytme eller aldri det bremser ned for uakseptabel nivåer. Likevel kan det også gjøre det motsatte " sender ut signaler til unormalt raske hjerteslag. Denne funksjonen er kjent som sender defibrillerings sjokk. I tillegg er det en intelligent enhet for det kan gjenkjenne og skille normale plutselige økninger av pulsen som skyldes fysisk anstrengelse som trening. Pacemakers er vanligvis indisert for pasienter som har en unormal SA-knuten (den naturlige biologiske pacemakeren som starter å slå signalet av hjertet). det er også foreskrevet for dem som lider av en hjerte blokk (når de elektriske signalene fra SA-knuten kan " t når de nedre hjertekamrene, noe som fører til en langsommere hjertefrekvens ).
AICDs er vanligvis beregnet for dem som lider av alvorligere hjerte plager som de som har levd gjennom et hjerteinfarkt, og de som har opplevd VT ( ventrikkeltakykardi ) og VF ( ventrikkelflimmer ). AICDs tilby både defibrillering (gi høy intensitet elektrisk støt ) og elektrokonvertering ( gi sjokk impulser i synkronisering ). den defibrillering sjokk er så sterk at den vil nesten føles som om noen sparket deg på brystet. Likevel er dette som gjør den AICD redde liv.
en. AICD kan gjøre funksjonen av pacemakeren ( regulerer hjerterytmen når den bremser ned ) mens sistnevnte ikke kan gjøre funksjonene i tidligere.
to. den AICD er en mer avansert enhet, for ikke å nevne, dyrere fordi det kan gjøre både defibrillering og cardioversion motsetning standard pacemaker.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------