Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom ADHD og begavet

Mange foreldre gjør noen spørsmål angående den mentale status for deres barn, de fleste spesielt hvis de merker noe ganske uvanlig i oppførselen til barna sine. En av de vanligste spørsmålene reist er hvorvidt deres barn er en ADHD pasient eller en begavet barn.
Ja, det er et faktum at mange har kommet for å forvirre begavet fra ADHD, mye mer fordi et barn kan være både samtidig. Dette er virkelig forvirrende for den felles forelder som ikke har noen bakgrunn med psykiatri og konseptet på normalt barn vekst og utvikling. Men for å oppsummere, nedenfor er noen av de mest merkbare atferd stede i de to typer barn
Den atferd som er forenlig med ADHD er:
En Kan ikke holde eller opprettholde oppmerksomhet i de fleste tilfeller
to. barnet er ikke vedvarende på å gjøre bestemte oppgaver som ikke har noen umiddelbare konsekvenser ( positive eller negative)
tre. impulsiv og kan ikke utsette tilfredsstillelse
4. Kan ikke følge enkle ordre om å justere hans eller hennes sosiale atferd i noen sammenhenger
5. Selv om de fleste barn er normalt aktiv, ADHD- pasienter er bare mer aktive til poenget med å være rastløs ( hyperaktiv ).
6. Kan ikke overholder de mest grunnleggende reglene eller regulationsFor den andre kategorien, er som atferd som kan tyde på talenter, de konkrete eksempel atferd er:
1 Kan ha dårlig oppmerksomhet og lett blir lei, noen ganger dagdrømmer
to liker ikke å gjøre oppgaver som. synes å være irrelevant for dem
tre. Det er noen dom etterslep følgende intellekt utvikling
4. Økt intensitet kan ende opp i noen makt motstand med myndighetene
fem. Veldig aktiv til det punktet trenger bare en liten mengde søvn
Som nevnt, kan et barn både være en ADHD pasient eller en begavet barn. Derfor kan de angitte atferd deles eller manifestert i ett barn, selv om ikke alle atferd som faller inn under en kategori er tilstede.
foreldrenes rolle er å se dypt inn i situasjonen på hånden, og analysere hvordan barnet reagerer eller oppfører seg i det aktuelle situasjonen. I klasse, ville skille ADHD barnet fra den begavede en bety at selv om begge kan oppleve noen uoppmerksomhet, er den begavede barns manglende fokus mer på ham å bli lei av oppgaven, leksjonen eller til og med læreren. Fordi de også synes å være veldig " fort ", de er faktisk ferdig med noen grunnleggende oppgaver mye raskere enn de fleste av sine klassekamerater som tvinger dem til å vente i lange timer til sine klassekamerater er ferdig. som et resultat, kan begavede barn voldelige fordi de reagere på situasjoner som ikke utfordrer deres medfødte ' begavet ' evne. De kan også forstyrre resten av klassen for denne saken.
En. Begavede barn er stort sett veldig aktiv mens ADHD barn er mest hyperaktiv.
To. begavede barn er uoppmerksom på grunn av læreplanen eller ikke -utfordrende oppgaver i motsetning til ADHD barn som blir uoppmerksom selv med svært enkle oppgaver.
tre. begavede barn har mer intense og fokuserte konsentrasjonen selv om det tar lang perioder, mens ADHD- barn lett miste fokus på det meste.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------