Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom autotrophs og heterotrophs

Alle levende ting på jorden trenger mat for å overleve. Mat betyr ikke nødvendigvis noe som dyr tar i, men det kan også indikere mineraler og næringsstoffer som plantene absorberer også. Si at planter er de eneste kildene til mat ville være et understatement, ettersom plantene også trenger mat for å overleve. faktisk har naturen skapt på en slik måte at alt har en rolle å spille i overlevelsen av alle levende ting. Med det, er det bedre å vite hvordan planter og dyr varierer i matinntaket.
For planter, matvarer er i form av stivelse og næringsstoffer som kommer fra jorda og sollys. de ikke trenger å flytte eller let etter mat, men heller bruke sine egne iboende evner og funksjoner for å oppnå de nødvendige mineraler og næringsstoffer som er nødvendige for deres egen vekst. de fleste grønne, bladrike planter spre sine blader og strekke sine grener til fange regn og sollys. Dessuten har de langsomt grave i jorda for å absorbere de rike og rikelig næringsstoffer og mineraler. Dette er de måter som plantene tar inn de nødvendige komponenter for matproduksjon. De skaper sin egen mat, og dermed blir de kalt autotrophs.
Autotrophs er de planter og noen typer bakterier som skaper sin egen mat til å fø seg selv og å hjelpe dem å vokse. Dette betyr at de tar inn og absorbere viktige materialer for mat -formasjonen. for anlegg, lager de mat gjennom prosessen av fotosyntesen. i denne prosessen, er den rå næringsstoffer og mineraler som de har fått samlet inn i spesialiserte celler. disse cellene deretter absorberer sollys og forvandle dem til energi for å bistå i mat konvertering. Dermed skaper de sin egen mat for selv-forbruk. Slutt autotrophs er mer kjent som produsenter.
Bortsett fra det, er alle dyr og andre organismer som ikke kan lage sin egen mat kategorisert som heterotrophs, inkludert oss. bare snakker, er vi forbrukerne som trenger eksterne kilder for mat. Siden vi ikke utvikle vår egen mat, vi vanligvis tar det gjennom handling å spise, hvor maten er fordøyd og absorbert. Denne metoden viser at vi er avhengige av eksterne kilder for energiproduksjon, for bevaring av liv og vedlikehold av vår helse. Uten mat, kunne vi aldri overleve. Dette er de grunnleggende forskjellene mellom en autotroph og en heterotroph. Dermed er det viktig at vi bør sette pris på hvor maten vår kommer fra. Mennesker, vanligvis henvist til som altetende, anses på toppen av næringskjeden, og derfor kan spise både spiselige planter og dyr.
du kan lese mer hvis du ønsker å vite mer siden bare grunnleggende informasjon er presentert her.
Oppsummering :
en Food er en viktig kilde til næringsstoffer, mineraler og nødvendige organiske forbindelser.
to. Vanligvis omtales som produsenter, autotrophs er organismer som produserer sin egen mat gjennom naturlige prosesser.
tre. vanligvis referert til som forbrukere, heterotrophs trenger eksterne kilder mat for å overleve.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------