Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom agonist og antagonist

agonister og antagonister er kjent for å være sentrale aktører i menneskekroppen og i farmakologi. Agonist og antagonist handle i motsatte retninger. Når agonist produserer en handling, motsetter antagonist handlingen.
Først av alt når vi snakker om muskler, er agonist som arbeider med muskler og antagonist er som virker mot de musklene agonist fungerer når musklene slappe av og antagonist fungerer når musklene kontrakt agonister kan være. kalt som ' pådrivere ' som disse veldig mye ansvar for å produsere bestemte bevegelser.
Agonist er et stoff, som kombinerer med celle reseptor å produsere noen reaksjon som er typisk for dette stoffet. På den annen side er antagonist en kjemisk, som motsetter seg eller reduserer handlingen.
I medisiner, fører en agonist bånd til en reseptor nettsted og en respons mens en antagonist virker mot narkotika og blokkerer respons. Mens agonister stimulere en handling, antagonister sitte inaktiv, gjør ingenting.
agonister er også kjemikalier eller reaksjoner, som bidrar i bindende og også endre funksjon av aktiviteten til reseptorer. På den annen side, antagonister om hjelp i bindende reseptorer, har de ikke endrer sin aktivitet.
Når agonist er et stoff som etterligne virkningen av signalstoffet, antagonist blokkerer virkningen av signalstoffet.
agonister kombinere med andre kjemiske stoffer og fremme noen tiltak. Tvert imot, antagonister etter kombinere med visse kjemiske stoffer bare forstyrre sin handling. agonist er avledet fra sent latinske ordet agnista, som betyr kandidat. Antagonist er avledet fra latin antagonista og fra greske antagonistes, som betyr konkurrent, rival eller motstander.
Oppsummering
en. agonist og antagonist handle i motsatte retninger. Når agonist produserer en handling, motsetter antagonist handlingen.
to. agonist verk når musklene slappe av og antagonist fungerer når musklene kontrakten.
tre. Mens agonister stimulere en handling, antagonister sitte inaktiv, gjør ingenting.
4. en agonist bånd til en reseptor nettsted og fører til en reaksjon, mens en antagonist virker mot narkotika og blokkerer respons.
5. agonister er også kjemikalier eller reaksjoner, som bidrar i bindende og også endre funksjonen til aktiviteten til reseptorer. På den annen side, antagonister om hjelp i bindende reseptorer, har de ikke endrer sin aktivitet.
6. Når agonist er et stoff som etterlikne handling av nevrotransmitter, antagonist blokkerer virkningen av signalstoffet.
7. Agonist er avledet fra sent latinske ordet agnista, som betyr konkurrent. Antagonist er avledet fra latin antagonista og fra greske antagonistes, noe som betyr konkurrent, rival eller motstander.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------