Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom pneumothorax og atelektase

Vårt luftveiene som oppgave å håndtere inntak og utvisning av luft, gass utveksling og formidling av livsviktig oksygen som trengs av kroppen vår. Dette anses som en av de viktigste systemene i kroppen vår, men faktisk alle systemer i kroppen vår har en rolle å spille i vår overlevelse. Likevel er det viktig at vi alltid bør ta spesielt vare på vårt luftveiene.
øvre luftveier omfatter nesen, og luftrøret eller luftrøret. Den indre luftveiene omfatter hovedsakelig lungene. Videre er luftrøret grenene inn i venstre og høyre lunge, hvor bronkiene funnet. Det ender i alveolene, der gassutvekslingen skjer. Blood er blandet med oksygen til hjertet og inn i de ulike blodårene, mens karbondioksid er utvist ut. Dette er i utgangspunktet den viktigste konseptet på anatomi og enkel fysiologi av hvordan luftveiene fungerer.
Fordi av viktigheten av luftveiene, er det viktig at vi bør alltid se opp for problemene knyttet til den. Luftveisproblemer kan variere fra en hoste og forkjølelse til alvorlige forhold. Vi bør ikke ta noen symptomer med vår pust eller åndedrett som enkle problemer. Dette er fordi vi kanskje ikke vet at noe kunne allerede indikere en alvorlig respiratorisk problem. Dette er grunnen noen problemer med å puste, brystsmerter, eller følelsen av mangel på luft bør sjekkes av en lege det er mange luftveisplager der ute Ofte fleste individer har problemer skille mellom en pneumothorax og atelektase. Denne artikkelen vil hjelpe deg skjelne han forskjellen mellom de to.
En pneumothorax er en respiratoriske tilstand som ordrett betyr unormal luft i brysthulen utenfor lungene. Det noen ganger oppstår som en komplikasjon av en annen kronisk respiratoriske problem. oftest skjer det på grunn av en stump skade, fysisk traume, eller direkte kraft til brystet. Luftlekkasjer ut av lungene og inn i omkringliggende hulrom, heter pleurahulen, forårsaker brystsmerter, pusteproblemer, og besvimelse. En X-ray kan forsterke enhver fysisk vurdering gjort av en lege. På den annen side er en atelektase betraktes som en lungekollaps. I dette tilfellet, ikke luft ikke lekker ut i omgivelsene hulrom. snarere alveolene slippe ut luften og mister luft, eller det er airlessness. i akutte tilfeller, er ikke alle alveolene kollapser og tilstanden preget av airlessness bare. Videre inkluderer kronisk atelektase airlessness, infeksjon, og muligens, arrdannelse. Brystsmerter og pustevansker kan også forekomme.
Du kan lese mer om dette emnet siden bare grunnleggende informasjon er gitt her
Oppsummering :
en åndedrettsproblemer trenger rask og umiddelbar intervensjon fra fagfolk fordi de er avgjørende for gassutveksling og tar i trengte oksygen.
to. Pneumothorax indikerer tilstedeværelse av luft i pleurahulen, vanligvis forårsaket av direkte skade på brystet forårsaker luftlekkasje.
3. atelektase regnes som en lungekollaps, der alveolene slippe ut luften og mister luft på grunn av tap av elastisitet eller luftveier blokkering.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------