Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom dyr mitose og plante mitose

Alle embeter ting består av individuelle celler som har en stor del i den generelle ytelsen til et vesen. Dyr og planter er levende ting som er både laget av celler, selv om deres celler kan variere strukturelt og funksjonelt. slutt, vi vet alle at hver levende ting her i vårt miljø har sin egen måte å overleve og leve.
Dyr og planter har ulike roller å spille i vårt miljø. begge gjennomgå en tilsvarende prosess med reproduksjon og utvikling. Hvor es alt begynner ? Svaret på det er, i utgangspunktet på cellenivå, enten det er et dyr eller en plante celle. Før vi går videre selv, må vi forstå at både plante-og dyreceller er eukaryoter, noe som betyr at de viktige delene og strukturer i cellen er inne i en klar beskyttende hinne som kalles kjernen. og til slutt, disse cellene gjennomgår en prosess som kalles mitose.
mitose her representerer den fantastiske prosessen med celledeling og reproduksjon. Tenk om dette for et øyeblikk. Har du noen gang lurt på hvordan et barn kan vokse inn i en høy voksen ? Eller hvordan en liten plante kan bli til en gigantisk tre ? Disse er all grunn til cellene, og hvordan de prøver å opprettholde helsen til levende vesen. Mitose gjennomgår en rekke faser som har noen forskjeller mellom det av et dyr celle og en plante celle.
I dyr mitose, er det ingen tydelig eller lignende utseende i utfallet av cellene. Selv om de også gjennomgå tilsvarende faser, har de ikke en rigid utseende, men snarere tilpasse de til sine omgivelser. Dette er fordi det er mange forskjellige typer dyreceller avhengig av hvilken del av kroppen de utvikler, og dermed de har en annen struktur eller utseende. Videre etter mitose, dyreceller har mindre vakuoler, som inneholder vann. slutt, ikke dyreceller ikke utføre fotosyntese i planteceller, er fotosyntese en viktig prosess for energi og matproduksjon for planter Dette skjer i cellulære nivåer Ved mitose, de fleste planteceller vise. ensartethet i struktur og utseende, på grunn av deres membraner blir gjort opp av cellulose. Ta oppmerksom på at denne karakteristiske er ikke funnet i dyr. Slutt, planter celler har store vakuoler som holder mye vann som er nødvendig for deres egen overlevelse.
Dette er forskjellene mellom et dyr og en plante celle mitose Du kan lese mer om dette temaet fordi grunnleggende informasjon gis kun i denne artikkelen
Oppsummering :
1. Alle levende ting er bygd opp av celler som gjennomgå en rekke mitotiske faser som er unike i planter og dyr.
to. dyreceller ikke har en distinkt utseende under slutten av mitose, inneholder mindre vakuoler, og har forskjellige typer.
tre. planteceller inneholder cellulose som gir dem en ensartet utseende, har store vakuoler som lagrer vann, og utføre fotosyntese.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------