Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom akutt og kronisk pankreatitt

Kroppen er en kompleks og vakker maskin. Hver del har sin egen separate funksjon, og likevel hver del er helt relatert til alle andre deler av kroppen, og dermed opprettholde vår helse og tillate oss å gjøre våre normale aktiviteter.
Ett organ som kanskje ikke er i emnet fleste helse diskusjoner ennå har en viktig rolle i vårt daglige liv er i bukspyttkjertelen. I nesten alle at vi gjør det, kan bukspyttkjertelen ha noe å gjøre med det. Dette er fordi bukspyttkjertelen, men indirekte, er involvert i å generere energi og andre næringsstoffer for oss. Det har også andre funksjoner som er omtalt i en kort stund.
Bukspyttkjertelen, som ligger rett bak magesekken, festet til tynntarmen, har en svært viktig jobb å gjøre. Dette organet fungerer både som en sekretorisk og kjertel orgel. bukspyttkjertelen utskiller insulin ( hormon som frakter glukose til forskjellige celler ), glukagon ( øker sukker hvis kroppen har en lav tilførsel i blodet ), og somatostatin ( hormon som er involvert i vekst).
Videre bukspyttkjertelen også utskiller pankreas enzymer som hjelper til å bryte ned maten i brukbare deler. Som det jeg har skrevet tidligere, påvirker det energi og mengden av næringsstoffer til kroppen. En sunn bukspyttkjertelen betyr at kroppen vår fungerer.
Det er tilfeller skjønt at pankreatitt oppstår. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av oppbyggingen av pankreas enzymer som ikke drenerer inn tynntarmen Denne opphopning fordøyer vevet i bukspyttkjertelen forårsaker den til å bli betent og infisert det oppstår hovedsakelig på grunn overdreven drikking, mens gnagsår steiner er også vanlige årsaker til dens forekomst, forårsaker betennelse. Det er to hovedtyper av pankreatitt. Disse er følger, akutt pankreatitt og kronisk pankreatitt. Akutt pankreatitt er diagnostisert for en plutselig forekomst av betennelse i bukspyttkjertelen som varer i noen dager bare. I denne tilfellet er det et plutselig anfall av akutt smerte i øvre mageregionen som kan vare i timer eller dager. drikke alkohol eller spise kan bare forverre smerten, og ligger i en krøllete posisjon kan tilby noen lettelse. det løser seg selv.
kronisk pankreatitt når angrepene re -skje for en periode, mer enn 6 måneder. Angrepene føre til arrdannelse og skader på bukspyttkjertelen som gjør det mottakelig for smitte og videre betennelse. Noen kan bare føle det bare magesmerter gjennom årene inntil at bukspyttkjertelen i fullt betent. Det er vanligvis ikke- løse
Oppsummering :
en Pankreatitt, betennelse i bukspyttkjertelen, er vanligvis forårsaket av overdreven alkohol drikking eller gnagsår steiner som blokkerer bukspyttkjertelen kanaler som fører til tynntarmen.
2 I akutt pankreatitt, skjer det plutselig, forårsaker akutte smerter som varer i flere timer til dager, og løser på egen hånd.
tre. Ved kronisk pankreatitt, varer den for mer enn 6 måneder selv opp til år, på grunn av konstant arrdannelse i bukspyttkjertelen og betennelser.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------