Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom handling og regelen utilitarisme

Det er to former for utilitarisme. Den første kalles handling utilitarisme og andre kalles regel utilitarisme. Disse to formene for utilitarisme mot hverandre. Den tidligere lener mer på consequentialism. Hva antas å være riktig eller galt er basert på effekt eller konsekvens. den største gode er avhengig hvem eller hva skal nytte mest fra handlingen. det er en mer resultatorientert teori.
Omvendt, den andre typen utilitarisme er basert på regler. Disse reglene kan omfatte regler for oppførsel og lignende prinsipper. Det er en mer idealistisk og rigid teori hvor en handling er tolket til å være enten rett eller galt avhengig av resultatet av den avtalte regelen. Troende av denne formen for utilitarisme ikke vil bryte de reglene som er avtalt av flertallet. Tenk denne situasjonen " du er en lege som har sett og undersøkt en pasient som ikke vet ennå at han har en uhelbredelig terminal sykdom. dilemmaet du vil møte er hvis du skal informere denne personen at han er døende eller ikke. Hvis du observerer prinsippene i loven utilitaristisk teori, du kommer til å ligge og ikke fortelle pasienten om sykdommen hans. Dette er den riktige tingen å gjøre fordi forteller sannheten vil umiddelbart føre til mer smerter og depresjon, ikke bare til pasienten, men også til hans familie. Løgn vil gi ham mer tid til å nyte livet inntil symptomene blir mer og mer merkbar.
men hvis du er en troende av regel utilitarisme så du vil ikke har noen reservasjoner i å fortelle pasienten straks om sykdom hans. Regel utilitarisme tenker mer på lang sikt og at det er din plikt å fortelle sannheten til pasienten din uansett hva forholdet fordi det er din plikt, og det er en regel for deg å være ærlig hele tiden.
lov utilitarisme ser konsekvensen av en handling i seg selv ( som en handling ), mens regelen utilitarisme ser konsekvensene som om det vil bli gjentatt igjen ( på lang sikt).
lov utilitarisme første ser inn i konsekvensene av en handling. den med bedre konsekvens er mest sannsynlig den gode valg. Regel utilitarisme først ser inn i konsekvensene av å velge hva regel å følge. Etter en regel som genererer størst nytte eller lykke er det mer riktig valg.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------