Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom flytegrense og strekkfasthet

flytegrense er en av hvilke typer strekkstyrke. Flytegrense er definert som yield stress, som faktisk er stress nivået der en varig deformasjon av 0. 2% av den opprinnelige dimensjon av materialet skjer, og er definert som stress nivået der et materiale kan tåle stress før den blir deformert permanent.
før nå flytegrense, vil materialet forvrenge elastisk, og returnerer til sin opprinnelige form når det er undertrykkelse og stress er fjernet. Beyond the yield punkt, ville det definitivt være noen form for varig deformasjon i materialet som ikke kan reverseres. I konstruksjonsteknikk, er yield definert som evigvarende plastisk deformasjon av en strukturell medlem når stress blir brukt Strekkfasthet er basert rundt en rekke faktorer, som inkluderer Elastic Limit-. Som er definert som den laveste stress på hvor varig deformasjon er i stand til å bli målt. Dette trenger et komplekst iterativ laste-losse prosedyre, og er alvorlig avhengig av presisjon av apparatet og evne til maskinisten. den er også basert rundt Proporsjonal Limit, punktet som stress-belastning kurven blir ikke- lineær. I de fleste metalliske materialer, elastisk grense og proporsjonal limit er fundamentalt identiske
Oppsummering :
Strekkfasthet er graden brukes til å måle kraften som er nødvendig for å trekke noe, for eksempel, en ledning, en strukturell bjelke eller kanskje et tau til det stadiet der det bryter. på den annen side er flytespenning, eller flytegrense, poenget med stress på som noe materiale vil deformeres plastisk.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------