Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom akutt og kronisk leukemi

Kreft er den mest ødeleggende og destruktiv sykdom noensinne kjent min mann. Det er så mange typer kreft som har blitt oppdaget. De fleste personer som har kreft gjennomgår enten kjemoterapi eller stråling, eller begge. Blant de mange former for kreft, kan leukemi være den mest fryktede.
Hva er leukemi ? Leukemi er en type kreft som påvirker blodet eller benmargen. Dette er i referanse til en abnormitet i blodet eller en uvanlig overflod i blodcellene. Benmargen er det felles sted for misdannelser i blod celler til å oppstå. Faktisk de fleste former for leukemi skyldes unormalt i hvite blodceller, dermed opprinnelsen for navnet sitt. Det er imidlertid også tilfeller hvori er de røde blodceller og blodplater unormal. Dermed er leukemi kategorisert i ulike undergrupper avhengig av problemet. det er viktig da at man kjenner de forskjellige typer og former for leukemi for å nøyaktig skjelne og håndtere dem.
Først må vi vite hva våre hvite blodlegemer gjør. Disse cellene regnes som vårt forsvar celler, holde kroppen vår trygge fra skadelige organismer og beskytte oss mot sykdommer. Røde blodceller bære livsviktig oksygen til de forskjellige cellene i kroppen vår uten noe som vi ikke ville leve. Blodplater er ansvarlig for forebygging av blødning og de har clotting evner. enhver forstyrrelse i dannelsen og antallet av disse blodcellene kan indikere tilstedeværelse av leukemi. Vår benmarg er det området der blodceller dannes, og eventuelle skade på slike kan godt påvirke forekomsten av leukemi.
La oss diskutere dette videre. Leukemi er generelt kategorisert i akutt leukemi eller kronisk leukemi. Begge har noen forskjeller.
I akutt leukemi, abnormiteter skyldes umodne blodceller eller " støt 'celler som er celler som ikke er i stand til å fungere normalt. det er en rask vekst i antall av disse ubrukelige cellene hindrer dannelsen av friske blodceller. Denne typen leukemi vanligvis oppstår hos barn, og dermed spørre umiddelbar intervensjon.
på den annen side, er kronisk leukemi en tilstand der blodceller blir til modne de ennå er unormale i form og likevel ikke klarer å fungere godt. I denne situasjonen er det uønsket opphopning av disse blodcellene som sakte hemmer dannelsen av sunne seg. Den har en langsom progresjon rate for det å forårsake alvorlige problemer til en enkeltperson. Det kan ta måneder eller år før dens skadevirkninger begynner å merkes. er de mest vanlige personer som er rammet voksne.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------