Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom akseptere og unntatt

forvirringen mellom disse to ord er mest sannsynlig på grunn av sine nære stavemåter og uttaler. Begge har samme flertall av brev unntatt for sine to første bokstavene. Man har en bokstav ' c ' ( unntatt ), mens den andre har to ( godta ). Når det gjelder uttalen, er begge ordene uttales det samme måte på sine andre stavelser og skiller seg bare med sine første stavelse uttale (på grunn av forskjellen i stavemåten ).
med hensyn til deres individuelle ordbruk, godta brukes oftere som et verb. Når man sier at han godtar noe, betyr han at han innrømmer, mottar eller klart si ja til et forslag. Dette kan konkret vist i følgende eksempler. I setningen "Jeg tar imot gaven " du sier at du mottar en gave. Neste, når du sier « jeg ble akseptert på høgskolens dette betyr at du har vært innlagt på en høyskole utdanning. også når du blir spurt om du skal godta et forslag eller ikke så vil du svare med "Jeg aksepterer" så er det synonymt med å si " Ja ! " unntatt er brukt annerledes. Ofte blir det brukt mer som en preposisjon enn et verb. ordet betyr bokstavelig ekskluderende. Når du sier : Jeg liker alle farger unntatt brunt ' da du sier at brun er ekskludert fra de fargene som du liker. I setningen " Jeg ville ha hjulpet ham, bortsett fra at jeg gjorde noe annet som tid' ordet brukes som en forbindelse. i dette tilfellet ville det ordet bety ' annet enn ". Selv sjelden, kan ordet bortsett også brukes som et verb som eksemplifisert i setningen « legene er alle unntatt fra symposiet. " som et verb, ville ordet bokstavelig talt betyr « å ekskludere.
Samlet, de to ordene er faktisk ganske lett å skjelne fra hverandre. Faktisk kan de selv synes å ha direkte motstridende betydninger Det er bare det at deres stavemåter og uttaler gjøre dem litt forvirrende Likevel:
En akseptere er ofte brukt som et verb mens unntatt brukes ofte som en preposisjon.
to. Aksepter har to bokstaven ' c ' mens unntak bare har ett.
tre. Godta betyr vanligvis at du mottar eller innrømme noe mens bortsett betyr vanligvis at du er eksklusive noe eller noen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------