Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom VANN og OLJE

Skille olje og vann er ganske enkelt. Begge stoffene kan skjelnes ved å sammenligne sine fysiske og kjemiske egenskaper, samt, deres bruksområder. Fortsett å lese for å lære mer om dem.
Vann er enkelt å karakterisere. den er laget av to hydrogenatomer og et oksygenatom, limt sammen. den dekker mer enn 70 prosent av den totale overflaten av planet. Den gjennomgår en konstant prosess av fordamping og nedbør, blant annet som del av sin unike vannets kretsløp.
Vann, i sin mest naturlige form, ikke holde noen lukt og smak. Fargen synes å være litt blå, selv om de fleste mennesker ville komme til en konsensus om at det er en fargeløs substans. Å være litt fargeløs, er vann også en transparent medium. vann i seg selv, er også et polart molekyl. hydrogen og oksygen molekyler bære noen elektriske ladninger av varierende styrke. Denne polariteten gir vann noen av sin velkjente fysiske egenskaper, for eksempel den økte overflatespenning. Det kan være av tre stater, nemlig : Fast, flytende og gass ( som vanndamp ) Regular vann, som hva mange har lært å kjenne, er i sin flytende tilstand I tillegg er vann også. ansett som den universelle løsemiddelet. det kan lett løses mange typer stoffer, som sukker og de fleste salter.
i form av dens bruksområder for den daglige levende mennesker, er det praktisk viktig å poenget vurderer sitt fravær som absolutt skadelig for menneskelig overlevelse. det er først og fremst brukes til drikkevann, hygiene og jordbruk. Vann er også den viktigste fighter mot branner. Tvert imot, er olje en helt annen substans til vann. Det er en non -polar stoff som er svært tyktflytende i naturen. Motsetning vann, besitter det noen form for lukt og smak, som avhenger av hvilken type olje skal undersøkes : vegetabilsk olje, motor olje, matoljer, kroppsoljer og andre naturlig forekommende oljer for eksempel er det også en hydrofob substans Dette. betyr at den ikke liker vann " disse to stoffene vil ikke blande.
Med hensyn til bruk av olje, det er mange. Den kan brukes som en primær form for drivstoff til å kjøre de fleste kjøretøyer som i dag etter at den har gjennomgått ulike olje bearbeidingsmetoder. Grunn av sin høyere kokepunkt, kan den også brukes til å hjelpe produksjonen av elektrisitet. Videre er oljer som ofte brukes for maling og smøring
1 Vann er praktisk talt luktfri og smakløs, i motsetning oljer
2 Vann er en polar. substans, mens olje er ikke- polar.
tre. Vann er en mer populær løsemiddel i forhold til olje.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------