Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom steroider og hormoner

steroider, som såper, fettsyrer, sphingolipids og prostaglandiner, er eksempler på lipider som ikke har de ester funksjonelle grupper (ikke glyceride lipider). Lipider er bio- molekyler som er løselige i organiske ikke- polare løsningsmidler. som sådan, fett og lipider er uløselig i vann. lipider og fett er viktig for kroppen fordi de fungerer som kilder til energi, og også lagre energi i form av fettceller. Lipider er strukturelle komponenter i cellemembraner, og dette er deres store cellular funksjon. Hormon steroider og prostaglandiner fungere som kjemiske budbringere mellom kroppens vev. Danne
Steroider en av de store klasser av lipider, og har en struktur som er sterkt forskjellig fra andre klasser av lipider. Deres struktur har en unik, 3 -ringed system av cyclohexanes, smeltet sammen med en ring av cyklopentan. Ulike funksjonelle grupper kan være knyttet til ringen. som i alle lipider, den viktigste funksjonen i strukturen, noe som gjør steroider ikke -polar, er det store antallet av karbon- hydrogen. Kjente eksempler på steroider inkluderer kjønnshormoner, kolesterol, kortison, p-piller og anabole steroider. Kolesterol er den mest kjente, og de mest tallrike steroid i kroppen. Den er laget i hjernevev, nervevev og i blodet. den danner den viktigste komponenten av gallesten og galle salter, samt bidra til dannelsen av avleiringer på de indre veggene i blodårene. Et annet velkjent eksempel på steroider, er kjønnshormoner : testosteron for menn, og progesteron og østrogen til kvinner. Hos menn er testosteron hovedansvarlig for utvikling av sekundære seksuelle trekk, mens de kvinnelige hormonene styrer prosessen med eggløsning. Verdt å merke seg, er det faktum at mannlige og kvinnelige hormoner litt annerledes i struktur, men deres fysiologiske effekter er tydelig annerledes.
Seksuelle trekk hos menn som er fremmet av testosteron inkluderer en dyp stemme og kroppslig hår. Normal vekst av mannlige kjønnsorganer er også fremmet av testosteron. Hos kvinner østrogen, sammen med progesteron, regulerer de avvikene som oppstår i livmor og eggstokker, og er ansvarlig for menstruasjonssyklusen.
Det er også hormoner kjent som adrenocorticoid hormoner, som er produsert av binyrene. aldosteron er den viktigste av de mineralocrticoids. Dens funksjon er å regulere re- absorpsjon av natrium og klorid ioner i nyrene, mens økende tap av kalium ioner. Hevelse i vev er også kontrollert av aldosteron. det viktigste glucocortinoid er Kortisol, hvis funksjon er å øke konsentrasjonen av glukose og glykogen i kroppen.
Oppsummering :
hormoner er en type steroid, som er i en klasse av lipider.
fleste hormoner er hovedsakelig brukt i prosesser i kroppen, og derfor er nyttige i kroppen, mens ikke alle steroider er nyttig i kroppen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------