Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom serien og parallelle kretser

En elektrisk krets kan settes opp på mange måter. Elektroniske enheter som motstander, diode, brytere og så videre, er komponenter plassert og plassert i en krets struktur. Det plassering av slike komponenter er avgjørende for driften av kretsen, som ulike typer oppsett skape en annen type produksjon, resultat, eller formål. To av de enkleste elektroniske eller elektriske forbindelser kalles serien og parallelle kretser. disse to er faktisk den mest grunnleggende oppsett av alle elektriske kretser, men er vesentlig forskjellig fra hverandre.
Fundamentalt, tar sikte på en serie krets for å ha samme mengde strøm gjennom alle de komponentene plassert inline. Den kalles en " serie " på grunn av det faktum at komponentene er i samme enkelt bane strøm. for eksempel når komponenter som motstander blir satt i en serie krets forbindelse, de samme strømmen flyter gjennom disse motstandene, men de vil ha ulike spenninger, forutsatt at mengden av motstand er ulik. The spenning for hele kretsen vil være summen av spenningene i hver komponent eller motstand.
I serien kretser :
Vt=V1 + V2 + V3
Det=I1=I2=I3
Rt=R1 + R2 + R3
Hvor :
Vt=total krets spenning
V1, V2, V3, og så videre=spenning i hver komponent
Det=total strøm
, I2, I3, og så videre=nåværende tvers av hver komponent
Rt=total motstand fra komponenter /motstander
R1, R2, R3, og så videre=motstand verdier for hver komponent
Den andre typen tilkobling kalles " parallell ". Komponentene i en slik krets er ikke inline, eller i serie, men parallelt med hverandre. Med andre ord, blir komponentene koblet i separate sløyfer. Denne kretsen deler strøm, og straumen gjennom hver komponenten vil til slutt kombineres for å danne straumen i kilden spenninger over endene av komponentene er de samme. polene er også identiske La oss trekke ut samme eksempel gitt i serien krets, og anta at motstandene er koblet i parallell. Den andre termen for ' parallelle ' Choice kretser er "multiple ", på grunn av de mange forbindelsene i parallelle kretser :
Vt=V1=V2=V3
Det=V ( 1/R1 + 1 /R2 + 1/R3 ) siden,
1/Rt=( 1/R1 + 1/R2 + 1/R3 )
en av de store forskjellene-i tillegg fra spenning, strøm og motstand formler 'er det faktum at serien kretser vil bryte dersom én komponent, for eksempel en motstand, brenner ut. dermed vil kretsen ikke være komplett i parallelle kretser vil imidlertid funksjon av andre komponenter fortsatt, som hver komponent har sin egen krets, og er uavhengig.
Oppsummering :
en serie kretser er grunnleggende typer elektriske kretser der alle komponenter er satt sammen i en sekvens, slik at de samme strømmen flyter gjennom dem alle
. 2. Parallelle kretser er typer kretser der identisk spenningen oppstår i alle komponenter, med dagens dele blant de komponenter basert på deres motstand, eller impedanser.
tre. I serien kretser, vil forbindelsen eller kretsen ikke være komplett hvis en komponent i serien brenner ut.
4. Parallelle kretser vil likevel fortsette å operere, i hvert fall med andre komponenter, hvis en parallell -tilkoblet komponent brenner ut.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------