Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom azimuth og peiling

Ordet azimuth kom fra et ord av arabisk opprinnelse, ' as- sumut ", som er flertall av" as- samt "Det betyr -' vei eller retning '.
Når man refererer til Azimuth, er det en bestemmelse av en retning med bruk av et kompass. referansen er Nord, som er 0 eller 360 grader. kompasset brukerens retning er deretter målt i grader med klokken fra null eller nord. så i effekt, er Øst regnes som 90 grader, 180 grader for Sør, og 270 grader for Vesten. Det er i hovedsak en kantete måling fra en horisontal referanse. Det er en del av det kantede brukt koordinatsystem for å finne et punkt på himmelen. Vanligvis bruker azimuth True North som referanse, men kan noen ganger bruker Nord grunnlinjen ( Meridian ) for navigering på land.
Når den brukes til å uttrykke en stilling av en bestemt stjerne, er asimut funnet på denne måten :
Making stjernen som severdighet, i horisontalplanet, og ansiktet True North anser det som din referanse vektor. asimut blir vinkelen funnet mellom referansen vektor ( Nord) og vinkelrett anslått posisjon stjerne ned i horisonten. Det er naturlig og vanligvis uttrykt i grader, og brukes i ulike praktiske anvendelser, e. G. Astronomi, navigasjon, artilleri, gruvedrift, og kartlegging.
Azimuth, teknisk, er en type peiling, fordi per definisjon når det gjelder navigering på land, er det et uttrykk for en vinkel mellom punktene. utgangspunktet er azimuth lageret av et punkt i referanse til den horisontale True North. Men har peiling mange definisjoner avhengig av applikasjonen ( e. g. maritim navigasjon og flynavigasjon ), og kan være litt annerledes, men det fortsatt beskriver avstand og retning. Det er to måter å uttrykke lagre 'Choice mils og grader, med den sistnevnte er mer vanlig. Kanskje den mest merkbar forskjell mellom de to er måten de er uttrykt. Deres standarder i uttrykket vil sikkert gjøre deg gjenkjenne enten det er azimuth eller peiling. lageret er beskrevet enten fra Sør eller Nord ( som ikke nødvendigvis bety True North, som det kunne være Nord -basert på observatørens perspektiv eller meridian ), og vinkelen er beskrevet enten gå øst eller vest.
Eksempler:
-En azimuth 45 grader er det samme som de bærende 45 grader øst for nord ( N 45 E )
-En azimuth av 135 grader er det samme. som bærende 45 grader øst for Sør ( S 45 E )
-. en azimuth på 225 grader er det samme som peilingen 45 grader vest for sør ( S 45 W ) <. br />-En azimuth av 315 grader er det samme som de bærende 45 grader vest i Nord ( N 45 W )
i astronomi er Azimuth noen ganger kalt peiling, og det er nesten alltid måles fra. Nord.
Oppsummering :
en retning eller uttrykk gitt av kompasset er hva man kaller Azimuth
to Azimuth er typisk i referanse til True North., særlig i astronomi, og på dette fagfeltet, er det noen ganger referert til som peiling.
tre. peiling er betydelig generell, og omfatter mange betydninger og bruksområder, som hovedsakelig er basert på sin søknad. Azimuth er noe mer spesifikk.
4. Lager er generell fordi den er definert som en vinkel av separasjon mellom to punkter, mens asimut er alltid i forhold til horisontalplanet.
fem. Peiling kan uttrykkes i mils eller grader, mens asimut er ofte, om ikke alltid, i grader.
6. Et uttrykk for lageret kan være i referanse enten nord eller sør, med beskrivelsen av vinkelen går mot øst eller vest.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------