Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom systolisk og diastolisk

Når en lege sjekker blodtrykket ditt, omfatter lesing som kommer av to tall uttrykt i form av en brøk. Blant disse to tallene, det nummeret som kommer som teller i brøken er det systoliske blodtrykket og den som vises i bunnen er det diastoliske blodtrykket.
blodtrykket refererer til den totale mengden av trykk som blodet i en menneskekropp utøver på blodet fartøyene mens strømme gjennom. systoliske blodtrykket er trykket som utøves av blod under et hjerteslag mens diastolisk blodtrykk er press på veggene i blodårene i tiden mellom de påfølgende hjerteslag.
Systolisk blodtrykk er apex trykkpunkt som dette er når trykket av blodstrømmen på veggene er forsterket på grunn av hjerteslag. På den annen side er det diastoliske blodtrykket karakteristisk lavere i mellom hjerteslag som blodet har en tendens til å sprute tregere. Blodtrykket tendens til å være høy hos personer som lider av stress. Dessuten, folk som har kolesterol erklæringer og akkumulert plakk fôr innsiden av arteriene har også høyt trykk. ofte visse sykdommer kan føre til at blodårene til å få stive. Dette kan også resultere i et høyt blodtrykk. I alle disse tilfellene hjertet er tvunget til å arbeide hardt for å pumpe blodet gjennom blodårene. Når det systoliske blodtrykket er mer enn 120 og diastolisk blod trykket er mer enn 80, blir pasienten sies å ha en borderline høyt blodtrykk. Men i tilfelle det systoliske trykket blir høyere enn 140 og det diastoliske trykket blir høyere enn 90, blir den betegnet som en kronisk situasjon betydelig høy blodtrykk.
Ofte i presise medisinske tilstander, kan det diastoliske blodtrykket få høy som er et symptom som indikerer noe ukjent sykdom som forårsaker stivne av blodkar. Tvert imot, hvis det systoliske blodtrykket er høyt med en normal diastolisk lesing, er situasjonen en mer kortvarig en.
En skikkelig balansert kosthold sammen med noen regelmessig mosjon kan bidra til å forbedre tilstanden i blodårene og også styrke hjertet. faktisk er dette foreslått som den vanligste behandlingen for personer som lider av borderline blodtrykk symptomer. en akutt høyt blodtrykk kan behandles med anti hypertensive medikamenter.
Sammendrag :
1) Systolisk er det lesing som vises i toppen av en blodtrykksmåling, mens diastolisk er lesingen som vises i bunnen.
2) systoliske trykket som utøves av blodet på fartøyene under en hjerteslag mens det diastoliske trykket er det press på veggene i blodårene i mellom hjerteslag.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------