Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom adrenalin og noradrenalin

Det er mange ting som er kjent under forskjellige navn, men er mer eller mindre det samme. Det mest forvirrende er at det verden kjenner som adrenalin er kjent som adrenalin av folk flest i USA. noradrenalin er kjent som noradrenalin i USA. Hva er forskjellen mellom de to? Lar oss finne ut :
For det første, adrenalin og noradrenalin er forskjellige fra hverandre kjemisk Adrenalin faktisk produseres av kroppen når kroppen endrer noradrenalin. Dette er det som gjør det kjemisk annerledes.
De to stoffene er brukt i ulike områder av kroppen. Postvegen ganglionic nevroner i nervesystemet bruke Noradrenalin. Det er i utgangspunktet brukes som en nevrotransmitter, som er, blir det generert av nervecellene i hjernen.
Adrenaline derimot, er i hovedsak produsert av adrenal medulla. Selv om denne strukturen også produserer noen Noradrenalin, den viktigste produksjon av kjertelen er faktisk adrenalin. adrenalin og noradrenalin også forskjellig i sine funksjoner. Det finnes ? antall reseptorer for adrenalin. For eksempel er de ? En ± 1-reseptorer finnes i blodårene og når stimulert, resulterer i en innsnevring. imidlertid ? 21 reseptorer i hjertet gir opphav i kraft og frekvensen av hjerte sammentrekninger.
Noradrenalin derimot, har en dominerende ? Â ± effekt. Det alltid fungerer som en stimulator på hjernen og øker opphisselse og årvåkenhet.
Noradrenalin og adrenalin kalles katekolamin fordi de har en katekol gruppe. De er utledet fra aminosyren kalles tyrosin.
Når noradrenalin fungerer som et rusmiddel, det øker blodtrykket ved å øke på sin vaskulær tone. Men det har ikke en direkte stimulerende effekt på hjertet.
En stor forskjell mellom adrenalin og noradrenalin er at adrenalin eller adrenalin inneholder en metylgruppe som er festet til nitrogen. Dette er erstattet av et hydrogenatom der noradrenalin eller noradrenalin er bekymret.
Både adrenalin og noradrenalin er en viktig del av fight or flight syndrom i kroppen som aktiveres når en person er enten for sint eller altfor begeistret. Det forbereder kroppen for et rush av blod gjennom systemet Dessverre begge disse stoffene er under direkte kontroll av det sentrale nervesystemet og er derfor ikke under frivillig kontroll
Sammendrag :
1. Adrenalin og noradrenalin er kjemisk forskjellige fra hverandre.
to. de er også brukt av ulike deler av kroppen.
tre. adrenalin har en meget svak beta effekt, men en sterk ? Â ± effekt. noradrenalin derimot har en mindre følsom ? Â ± effekt.
4. Adrenalin har en metylgruppe festet til nitrogen. I Noradrenalin, blir det erstattet av et hydrogenatom.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------