Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom sommerfugler og møll

Mens noen hevder at alle skumle, crawly insekter er de samme, det er en utrolig variasjon i entomologiske samfunnet. Noen insekter krype, kullboks, Slither, eller fly. De kommer i en regnbue av farger og størrelser. når du ser en sommerfugl flagre flue i et glimt av lys gul eller blå, kan du selv glemmer at du ser på et insekt. Men når sin fetter, den møll, svever utenfor skjermen din dør en sommerdag kveld vil du sannsynligvis ønske å shoo det bort. Dette er en illustrasjon av de mange forskjellene mellom sommerfugler og møll.
Taksonomi av sommerfugler
Butterflies har tilhører ordren Lepidoptera. Etter at de er delt opp i tre super familier, tre familier, og utallige slekten og arten.
Møll " tilhører også rekkefølgen Lepidoptera. familiene deres er annerledes enn de av sommerfugler likevel. morfologi av sommerfugler
Butterflies "er oftest anerkjent av sine fargerike vinger. De kommer i bokstavelig alle regnbuens farger, men noen sommerfugler er kjedelig farget i tillegg. Er Antennene av sommerfugler glatt og har små klubber på slutten. Kroppene deres er også glatt, glatt, og tynn.
møll ' er ofte kjedelig farget, enten hvit, tan, brun eller svart. det finnes imidlertid også unntak til denne regelen, for eksempel Luna møll som er grønn og lilla. antennene av møll er fjærlett og tynne. er likene andre fjærlett eller uklar og mye tykkere enn likene av sommerfugler.
Behavior av sommerfugler
Butterflies "er aktive på dagtid. Når de hviler fra flukten, vingene brette opp som et seil. Noen sommerfugler, som monarken, er kjent for å migrere utrolige avstander hvert år. Butterflies er en av de viktigste pollinatorer av blomster.
Møll "er mest aktiv under natta. de bruker lys av månen til hjelpe dem å fly rett, det er dette problemet som også påvirker deres vane å bli tiltrukket av kunstig lys. Moths vinger lå flatt når de hviler. Møll også pollinere natt blomster.
Diet av sommerfugler
Butterflies "live meste på nektar av blomster som de pollinerer. de stikker en lang tube -lignende tungen inn i blomsten og suge ut nektaren. de kan imidlertid også suge opp andre væsker som gir dem de salter og sukker som de trenger.
møll ' også det meste spiser nektar. Mens møll larvene ofte tygge gjennom løv og annet organisk materiale, svært få voksne møll selv har munn, og derfor er ufortjente av anklagene om at de spiser gjennom klær.
Oppsummering :
en møll og sommerfugler er medlemmer av samme orden av insekter og hver har tusenvis av arter som inngår i bestillingen deres
2. Butterflies. er mer fargerike og har slankere kropp og antenner enn møll.
3. Butterflies er aktive pollinatorer i løpet av dagen, mens møll er aktive pollinatorer i løpet av natten.
4. Både sommerfugler lever mest på nektar av blomster, i motsetning til folk visdom.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------