Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom atriene og ventriklene

Atria ( pl. Atrium ) refererer til forkamrene i hjertet ( 2 i antall) som får uren blod fra venene å sende det til ventriklene. På den annen hånd, ventriklene er små hulrom eller kamre som er til stede innenfor et organ, vanligvis venstre kammer i hjertet som godtar blod fra arteriene ( venstre atrium ) og deretter kontrakter for å tvinge inn i aorta. rett kammer i hjertet aksepterer deoxygenated blod som er gjennomført ved høyre aorta. det er 4 kamre i hjertet og atriene referere til forkamrene, mens ventriklene refererer til de nedre kammer. Den høyre delen av hjertet vårt har et atrium og en ventrikkel, mens saken er den samme for venstre side også.
Veggene i ventriklene er tykkere, mens det av atriene er tynnere. de inneholder imidlertid ventiler å pumpe blodet inn og ut av hjertet er veggene i hjertet, inkludert atriene og ventriklene funksjonell i å sikre effektiv utnyttelse av sirkulasjonssystemet veggene i hjertet. er laget av 3 lag med vev ' myokard, endokard og epikard. Funksjonen til høyre atrium er å motta deoxygenated blod fra venene. Dens oksygen har fått til vev i retur samle CO2 og vev avfallsstoffer. Deoxygenated blod overføres fra øvre del av kroppen til atriet ved SVC eller superior vena cava. den IVC eller vena cava inferior bringer deoxygenated blod fra nedre del av kroppen inn i atriet. trikuspidalklaffen av høyre atrium hjelper i lagring av blod, for hjertet å pumpe det innenfor høyre side av ventrikkelen for å hindre at blodet strømmer tilbake, samt sikre effektiv hjerte- funksjonalitet. Funksjonen til venstre atrium er å akseptere renset blodet fra lungene fra lungevenene. Den mitral eller bicuspid ventil hindrer at blodet strømmer bakover til venstre del av hjertet til venstre side av atriet presser blodet til venstre ventrikkel.
høyre ventrikkel fungerer ved å deponere deoxygenated blod som finnes i høyre atrium. høyre hjertekammer pumper blod til lungene for rensing av det. selvfølgelig renselsesprosess er oversendt av lunge ventilen. Pulmonal arterier transport blod i lungene Funksjonen til den muskuløse venstre ventrikkel er å motta oksygenrikt blod som har blitt pumpet i venstre atrium i kroppen
Summary :
en. atriene stativ for de øverste hjertekamrene, mens ventriklene er lavere kammer.
to. Atria fungerer som reseptorer i deoxygenated blod, mens ventriklene motta blod fra venstre atrium og tvinge den inn i aorta.
tre. Atria har strengt å gjøre med de indre hjertekamrene, mens ventriklene kan også referere til de sammenhengende hjernen hulrom.
4. Veggene i atriene er tynnere med lavt blodtrykk, mens de av ventriklene er tykkere med høyt blodtrykk.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------