Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom antigener og antistoffer

Antigen kommer fra roten begrepet antistoff generator og er en organisk stoff som initierer opprettelsen av antistoffer dermed bringe om en ledetekst immunitet skarpt svar. På den annen side, antistoffer som også betegnes som immunglobuliner omfatte av gammaglobulin proteiner som finnes i de ulike kroppsvæsker og blodstrømmen i alle virveldyr. Antistoffer hovedsak benytter seg av immunsystemet til å gjenkjenne og bekjempe fremmede elementer som kan forårsake skade på systemet som virus eller bakterier.
antigener er laget av enten polysakkarider eller proteiner. Dette kan inneholde komponenter som cellevegger, kapsler, flageller, giftstoffer eller fimbrae av virus, bakterier og andre mikroorganismer. På den annen side antistoffer er laget av organiske strukturelle enheter inkludert et par store tunge kjeder og et par små lette kjeder. antistoffer utvikles fra plasmaceller i blodet.
Formålet at antistoff serverer er at den er produsert av kroppen for å binde og opprinnelsesbeviset gjengi alle fremmede partikler inn i en inaktivert tilstand i kroppen. Når hele prosessen med binding går uhindret antistoffet klarer å binde spesifikt bestemt antigen aktuelle. Den partikkel som dannes i prosessen kalles antigen. Antigener på den andre siden nettopp tjene formålet med å stimulere en tilstand av årvåkenhet i kroppen initiering umiddelbare immunforsvar. Så den grunnleggende forskjellen mellom et antigen og et antistoff er at fremveksten av de tidligere fører til produksjon av sistnevnte, både fungering i en antagonistisk organisk prosess til hverandre. Antistoff er bestemt protein purposely produsert for å motvirke en bestemt antigen. Det er fem grunnleggende typer antistoffer,
  1. Immunoglobulin M
  2. immunglobulin G
  3. immunglobulin E
  4. immunoglobulin D
  5. immunoglobulin A
nå kommer til antigener, det finnes tre primære typer av profesjonelle antigen celler, inkludert,
  1. Dendrittiske celler
  2. Makrofager
  3. B- celler
Andre enn disse tre er det en annen særegen form av antigen som kalles T-uavhengige antigen.
Antistoffer er alltid Y -formet med en forskjell i den høyere grenen. Dette skyldes den strukturelle forskjellen eksisterende blant aminosyrer i antistoffer som hjelper i nøyaktig antigen anerkjennelse. På den annen side antigenet har en overflate som fungerer som bindende nettstedet for antistoff Når kombinert med y grener av anti kroppen, blir det antigenet ødelagt
Oppsummering :
en. antigen er en organisk stoff som initierer opprettelsen av antistoffer, mens antistoffer gjøre bruk av immunsystemet til å gjenkjenne og bekjempe fremmede elementer.
to. Det er fem grunnleggende typer antistoffer og tre grunnleggende typer antigener.
3. antigener er laget av enten polysakkarider eller proteiner. antistoffer, på derimot, er laget av organiske strukturelle enheter.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------