Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom GEN og ALLEL

Et gen er en del av DNA. Alleler derimot referere til forskjellige versjoner av det samme genet. Det finnes andre mer subtile forskjeller mellom de to, og dette er hva vi kommer til å utforske på denne siden :
  • genene er de ulike delene av DNA som bestemmer de genetiske egenskapene en person kommer til å ha alleler er det. forskjellige sekvenser på DNA-de bestemmer ett karakteristisk i et individ.
  • en annen viktig forskjell mellom de to er at alleler forekommer i par. De er også differensiert i recessive og dominante kategoriene. Gener har ikke noen slik differensiering.
  • En interessant forskjell mellom alleler og gener er at allelene produserer motsatte fenotyper som er kontrasterende av naturen. Når de to partnerne i et gen er homogen i naturen, de kalles homozygot. Men hvis paret består av ulike alleler, kalles de heterozygote. i heterozygote alleler, får den dominerende allelet en uttrykk.
  • dominans av et gen bestemmes av hvorvidt AA og Aa er like fenotypisk. Det er lettere å finne dominante fordi de uttrykker seg bedre når de blir koblet sammen med enten allel.
  • alleler i utgangspunktet ulike typer av samme genet. La oss forklare dette til deg på denne måten-. ? Hvis din øyenfarge ble avgjort av et enkelt gen, ville fargen blå utføres av ett allel og fargen grønn av en annen Fascinerende, ikke sant
  • Alle oss arve en genpar fra hver av våre foreldre. Disse genene er nøyaktig det samme for hverandre. Så hva som forårsaker forskjellene mellom individer ? Det er resultatet av allelene.
  • Forskjellen mellom de to blir mer uttalt i tilfelle av egenskaper. En egenskap refererer til det du ser, så det er det fysiske uttrykket av genene selv. alleler bestemme de forskjellige versjoner av genene som vi ser. Et gen er som en maskin som har blitt satt sammen. Men hvordan det vil arbeidene vil avhenge av alleler.
Begge alleler og gener spiller en avgjørende rolle i utviklingen av levende former. forskjellen er mest fargerikt manifest i mennesker selvfølgelig! Så neste gang du se utvalget av hårfarge og øyenfarge rundt deg, ta et øyeblikk og beundre den fenomenale makt både genet og allel
Summary :
en. Gener er noe vi arver fra våre foreldre- alleler bestemme hvordan de er uttrykt i et individ.
To. Alleler forekommer i par, men det er ingen slik sammenkobling for gener.
3. Et par av alleler produserer motstridende fenotyper. Ingen slik generalisering kan tildeles til gener.
4. alleler bestemme trekk vi arver.
5. genene vi arver er de samme for alle mennesker. Men hvordan disse manifesterer seg faktisk bestemmes av alleler !
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------